Dilluns, 29 d'abril de 2024

Un de cada deu usuaris de Tremp no paga l'aigua

L'ajuntament ha detectat fins a 390 usuaris que no paguen el rebut de l'aigua al no disposar de comptadors

Redacció 27 d'octubre de 2015 a les 09:54

Un 10% dels usuaris de Tremp no pagava el rebut de l'aigua. Foto: Arxiu


L'Ajuntament de Tremp ha detectat en els últims mesos que fins a 390 usuaris no han pagat el rebut de l'aigua al no estar donats d'alta al padró municipal ni tenir instal·lat un comptador individual. Segons avança el diari Segre, un 10% dels usuaris de la capital del Pallars Jussà, que disposa de 3.910 comptadors, no pagaven fins ara l'aigua que consumien. Es tracta, en la majoria dels casos, de serveis comunitaris de veïns o els baixos d'edificis amb establiments.

Aquest fet s'ha detectat gràcies a un estudi encarregat pel consistori trempolí que tenia per objectiu reduir el dèficit municipal del servei de l'aigua, que ascendeix anualment a uns 70.000 euros. Segons l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, "per reduir la despesa i ser més eficients hem d'actuar sense que això suposi un increment al rebut de l'aigua, i això passa per instal·lar comptadors i revisar tota la xarxa municipal". L'objectiu del consistori és rebaixar fins als 45.000 euros el dèficit municipal. 

Una vegada l'empresa municipal va advertir aquests casos els va notificar la seua obligació de donar-se d'alta i instal·lar un comptador. De 390, un total de 120 ja han instal·lat un comptador. La resta ha sol·licitat l'anul·lació del servei. L'Ajuntament de Tremp també té pendent de revisió els abonats dels nuclis agregats i de l'EMD de Vilamitjana, que en molts casos paguen una quota fixa anual, gastin l'aigua que gastin.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació