14 d'abril de 2024

L'Estat convida els funcionaris de Lleida a jurar la bandera a Talarn

Coincidint amb la jura de la promoció de suboficials de l'AGBS | La subdelegació assegura que la carta és "informativa" i que no s'"obliga" ningú a participar

ACN 23 d'octubre de 2015 a les 12:14

Una civil, jurant la bandera espanyola. Foto: Ministeri de Defensa.


​La subdelegació del govern espanyol a Lleida ha enviat una carta als funcionaris de l'Estat de la demarcació, convidant-los a jurar bandera aquest dissabte a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn, coincidint amb la jura de bandera dels suboficials que estudien al centre militar. La subdelegació ha confirmat que s'ha enviat una carta "informant-los d'aquesta possibilitat", però que "en cap cas", puntualitzen, "no és de compliment obligat". Tot i que la subdelegació no ho ha confirmat, aquesta no seria la primera vegada que s'hauria convidat a alguns funcionaris a participar en la jura de bandera tot i que mai hauria estat de manera tan generalitzada.


Segons la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Imma Manso, "la subdelegació ha fet extensiva als directors provincials dels organismes de l'Administració General de l'Estat (AGE) la invitació feta pel director de l'AGBS de Talarn per, tot aprofitant el tradicional acte de Jura de Bandera de la promoció de suboficials que actualment cursa estudis a l'Acadèmia, oferir la possibilitat de Jura o Promesa de Bandera al personal funcionari de l'AGE a Lleida. La invitació es fa extensiva al personal de l'AGE atenent la petició feta en aquesta sentit per l'AGBS". Des de la subdelegació desconeixen quants funcionaris o personal adscrit a l'AGE Lleida ha atès la invitació ja que la comunicació feta per la subdelegació "només tenia caràcter informatiu", puntualitzen.

A la demarcació hi ha aproximadament 1.700 treballadors públics de l'AGE que treballen, per exemple, a l'Agència Tributària, Hisenda, la Direcció General de Trànsit (DGT) o a Estrangeria. La jura de bandera és l'expressió pública i individual de lleialtat cap als espanyols i cap a la nació espanyola així com del compromís de contribuir a la seva defensa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació