Diumenge, 5 de maig de 2024
esports

El Noguera Pallaresa River Festival es consolida en la seva 5a edició

Des d'avui i fins diumenge, uns 300 palistes vinguts d'arreu del món es reuneixen al Pallars Sobirà

Jordi Ubach 24 de setembre de 2015 a les 18:47

Palistes al Noguera Pallaresa en una edició del NPRF. Foto: Photoset.es


Aquest dijous han començat les activitats a Llavorsí de la 5ª edició del Noguera Pallaresa River Festival (NPRF), un esdeveniment pensat pels amants del caiac i els esports de riu en general i organitzat conjuntament per RocRoi, Yeti Emotions i Paddle in Spain. Amb només quatre edicions el NPRF s'ha convertit en un esdeveniment clau pels palistes, que en aquestes quatre edicions han vingut de més de 25 països. L'última edició va atraure més de 400 palistes a gaudir del riu, però també de la gastronomia i tots els encants d'aquesta zona del Pallars.

Segons expliquen els organitzadors, un dels objectius que ha perseguit el NPRF des dels inicis ha estat tenir un programa variat i extens en el temps perquè la gent que es desplaci fins el Pallars pugui gaudir amb tranquil·litat del Noguera Pallaresa i del territori. Aquest any el programa és de quatre dies, durant els quals els descens, els clínics, els cursos, les projeccions i el bon ambient seran la nota comuna. El Noguera Pallaresa River Festival marca el final de la temporada d'aigües braves i pretén donar a conèixer el riu arreu del món. 

Enguany des de l'organització s'han seleccionat una sèrie d'ambaixadors de diferents països que durant un any es dedicaran a difondre el NPRF i el riu Noguera Pallaresa en revistes europees especialitzades. L'objectiu, fer un pas endavant i un salt de qualitat de cara a l'edició de l'any vinent, per tal d'aconseguir fixar al Pallars Sobirà un turisme especialitzat durant el mes de setembre. Cal tenir en compte que en molts països és difícil disposar del volum d'aigua del Noguera Pallaresa ni de temperatures tan suaus en aquesta època de l'any, un fet que facilita l'arribada de palistes d'arreu del planeta.

El Noguera Pallaresa River Festival pren com a referència festivals similars que es celebren als Estats Units i que tenen molt èxit. El Consell Comarcal del Pallars Sobirà conjuntament amb l'associació d'empreses de turisme del Pallars Sobirà, garanteixen l'acord anual amb Endesa per tenir cabals garantits en aquest període.
 

Consulta el PROGRAMA del Noguera Pallaresa River Festival 2015


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació