Divendres, 17 de maig de 2024
eleccions 27-s

El 27-S és una oportunitat única pel Pirineu

Redacció 28 d'agost de 2015 a les 13:08
Les eleccions del 27-S són una oportunitat decisiva per al nostre país i això ja s'ha dit molts cops, tot i que ho haurem de repetir tant com calgui. Però també són, i això encara estava pendent d'escriure's, una oportunitat única per al Pirineu. És un moment clau per superar per sempre l'aïllament i per fer possible el desenvolupament econòmic i social del nostre territori.

Les estructures polítiques centralistes han conduit el Pirineu cap a un túnel caracteritzat per l'emigració de la gent jove, amb la conseqüència de la despoblació i l'envelliment. Encara hi ha moltes valls sense comunicació entre elles, i encara tenim moltes vies de sortida que són difícils. La manca d'oportunitats econòmiques, educatives i socials provoca el desencís de moltes persones.

Encara tenim problemes que s'assemblen als que ja teníem el segle passat. A més de les deficiències en les comunicacions, l'agricultura i la ramaderia, que formen part indissoluble de la nostra identitat, no tenen tot el suport que mereixen. Sembla que no hi hagi manera que els nostres grans actius contribueixin d'una vegada per totes a l'arrencada econòmica del territori pirinenc.

Aquestes condicions ens poden haver desanimat. Però tenim moltes raons per a l'optimisme i es concentren totes en l'opció d'un canvi intens i profund, que ha de permetre orientar el conjunt del país d'una manera radicalment nova, amb les eines que la sobirania ens proporciona.

Per això creiem que és tan important que a les eleccions decidim que volem decidir. Per això ens hem posat d'acord persones d'idees diverses que compartim l'objectiu comú d'un país molt millor, amb l'estat propi que ens permeti decidir les polítiques de debò des de la màxima proximitat.

Ens hem unit des de mirades diferents però amb un projecte de tothom. I això també es demostra al Pirineu. A la llista on sóc, amb la voluntat de representar la veu d'aquestes terres de muntanya, també hi ha l'Albert Batalla (Alt Urgell), la Rosa Amorós (Pallars Jussà), la Imma Gallardo (Pallars Sobirà) i l'Àlex Moga (Val d'Aran). Anem junts i ens omple d'esperança un futur que ha de ser pròxim i construït des de la il·lusió i el compromís. La pluralitat ens fa millors.

Per això és tan important que més i més persones se sumin a aquesta candidatura de tothom. Volem que us apunteu tots a la nostra llista, que tothom es faci candidat d'aquesta llista simbòlica que ens dóna molt d'ànim i escalf. Per això m'atreveixo a demanar a tothom del Pirineu que s'impliqui en aquesta campanya tan excepcional, tan decisiva per al país i per al Pirineu. Des del web juntspelsi.cat és molt fàcil inscriure's a la llista més gran d'Europa.

Per a la muntanya, ara és la bona, no en tinc cap dubte. I estic convençuda que els pirinencs farem un pas endavant en aquestes eleccions històriques i demostrarem que no ens resignem, que sabem què necessitem, què ens convé i què volem: un nou estat on puguem decidir el que ens afecta i treballar junts per un futur pels nostres fills i per Catalunya.

El Pirineu, com tot el país, s'hi juga molt. No deixem passar aquesta oportunitat històrica de ser protagonistes. Demostrem a Europa que Catalunya decideix. I demostrem a Catalunya que el Pirineu ja ha decidit.

Carmina Castellví
Número 2 de Junts pel Sí a Lleida

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació