Dimecres, 8 de maig de 2024

Eugeni Roselló guanya la ultra-trail de la Volta a la Cerdanya juntament amb Eduardo Luis

L'ultrafondista de La Pobla de Segur va decidir esperar i animar a acabar la cursa el seu company, amb un principi d'hipotèrmia, enlloc d'acabar en solitari

Elisabet Aloy 10 de juny de 2013 a les 09:42
Aquest cap de setmana ha tingut lloc la Volta a la Cerdanya d´Ultrafons (VCUF) amb les seves diferents especialitats entre les quals destaca la prova reina de la Volta, la utra-trail més llarga de 214km amb un desnivell positiu de 10.000 metres. El poblatà, Eugeni Roselló, i el malagueny, Eduardo Luis Pérez van ser els guanyadors de la competició, seguits de Vicent Barcerá. Una segona edició on el fred i la pluja van ser els protagonistes i van obligar a l'organització a escurçar el recorregut que va finalitzar als 180km a la població d´Alp, i no a Puigcerdà, com estava previst des d´un bon principi.

La cursa, a fons

Enguany la ultra-trail de la Volta a la Cerdanya ha estat més emocionant que mai, ja que les primeres posicions han estat molts disputades i l´esforç dels corredors s´ha multiplicat per les inclemències meteorològiques. Va començar a les vuit del matí del divendres amb 50 corredors. Des de l´inici, l´Eugeni Roselló es va posar per davant amb un avantatge de més de cinc minuts del segon. Va aguantar així fins a les 3 de la tarda quan es va perdre abans d´arribar a Dorre, ja que l´organització va canviar el recorregut per problemes de fang a les pistes. El líder de la carrera va fer més de 15 km perdut fora de recorregut, fins que el conegut corredor Kilian Jornet, que forma part de l´organització de la cursa, el va anar a buscar i, corrent al seu costat, el va reconduir al camí, on es va incorporar de nou a la competició adquirint aleshores la tercera posició.

Al control de Ger, l´Eugeni ja havia atrapat al segon, i al voltant de Meranges, va agafar al primer, col·locant-se de nou com a cap de cursa. Així ho va fer fins passades les 7 del matí, que es va tornar a perdre, ja que durant la nit se li havia espatllat el GPS, essent aleshores avançat per Eduardo Luis i Jose Ramon Cabrera. Sense donar-se per vençut, es va tornar a incorporar al traçat, per segon cop i va seguir corrent. Al control de Bellver, Cabrera, que anava segon, va abandonar, i l´Eugeni, es va posar a 20 minuts del primer, convençut que l'atraparia.

Va ser, doncs, al control de Font Freda, quan va trobar el primer, Eduardo Luis, amb principi d´hipotèrmia i amb pensament d´abandonar. Després de 20 minuts aturats al control, Eduardo Luis va ser atès per l´organització dins un cotxe. L´Eugeni va estar al seu costat en tot moment i al veure que el seu company es recuperava el va animar a continuar i van comunicar a l´organització que continuarien junts fins el final, i que si l´Eduardo no es trobava bé, els avisarien ràpidament per rebre assistència immediata. Després d´aquest fet, i d´altres casos de retirades i d'hipotèrmies febles, cap d'aquestes greu, la organització prendre la decisió d´escurçar la cursa. Finalment, l´Eugeni i l´Eduardo arribaven a la meta agafats de la mà, després de córrer ininterrompudament durant 29 hores i 59 minuts.

L'Eugeni Roselló, el principal protagonista

El què ha aconseguit aquest cap de setmana el corredor de 32 anys, Eugeni Roselló, també campió de la prova més dura d´Europa, la Spine Race, és increïble. No només ha guanyat la cursa, sinó que ha demostrat un cop més la seva resistència fent més kilòmetres dels que li tocaven, ha mostrat els seus valors de companyerisme ajudant al seu rival a continuar i s´ha fet estimar per a tots els organitzadors i corredors, que només tenien paraules de sorpresa i admiració per la proesa aconseguida.