Dimecres, 15 de maig de 2024

El FeMAP s'instal·la durant quatre dies al Pallars

Llessui, Estany Gento, Tremp, Sort i la Pobla de Segur, acolliran des d'avui i fins dilluns diversos espectacles del festival

Redacció 24 de juliol de 2015 a les 09:45

El FeMAP 2015 ja ha passat per la Pobla de Segur i Esterri d'Àneu. Foto: FeMAP


El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) arriba al Pallars aquest divendres i ho fa per quedar-s'hi fins dimarts amb un seguit d'actes repartits en cinc punts de la geografia pallaresa: Llessui, Estany Gento, Tremp, Sort i la Pobla de Segur. El primer dels actes tindrà lloc aquest vespre a l'església de Sant Julià de la Torre de Llessui amb l'actuació de la Trença Ensemble i la polifacètica soprano Aina Martín.

A través de la interpretació d’obres de Francesco Landini, i de Paolo, Andrea i Lorenzo da Firenze, ens transportaran a la Itàlia renaixentista, dibuixant-nos així el panorama musical de la Florència del Trecento i fent-nos descobrir com sonaven totes aquestes melodies escrites a l’ombra de la catedral. L'endemà, dissabte, actuaran també a l'Estany Gento, a La Torre de Capdella.

La resta d'activitats estaran protagonitzades pel FeMAP GastroFilm, un complement a l’oferta musical del festival que, gràcies a la col·laboració de Mostremp, protagonitzarà sis sessions on es podran degustar productes alimentaris elaborats artesanalment en diferents llocs del Pirineu: vins, embotits, formatges, galetes i cerveses propis de cadascun dels llocs, amb les explicacions de cada productor que acompanyaran la projecció d’un documental de 30 minuts sobre antics cants religiosos a l’Alt Pirineu. 

Diumenge serà el torn de Tremp, que comptarà amb la participació de Galetes Verdeny i els cellers Vila Corona, i que tindrà lloc a la Fundació Fiella a partir de les 21:30h. Dilluns el GastroFilm viatjarà fins a Sort, on es comptarà amb les degustacions del Celler Batlliu i dels formatges de Tros de Sort, a les 21:30h, a l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà. Dimarts, per últim, serà el torn de la Pobla de Segur, en un acte que acollirà la seu de Licors Portet i on es podran degustar els seus licors i els dolços de Postres de Músic, a partir de les 22h.

El FeMAP 2015 ja ha visitat el Pallars. Va ser el cap de setmana de l'11 i 12 de juliol, amb l'actuació de l'Orquestra del Teatre Instrumental & Cor de Cambra de l’EMM de Berga a Esterri d'Àneu i a la Pobla de Segur. La 5a edició del festival, que es va inaugurar el 3 de juliol i es clourà el 30 d'agost amb Arianna Savall i Petter Udland Johansen, compta amb un total de 54 activitats en 26 municipis del Pirineu català, d'Andorra i, per primera vegada, se n'incorpora un de francès, Bourg Madame.

El festival té un pressupost de 325.000 euros, un 10% més que l'any passat. Un 34% d'aquest l'aporten els ajuntaments, un 23% la Generalitat, un 18% les diputacions, un 17% es finança a través d'entrades i patrocinis, un 3,7% procedeix de l'Estat i un 3% Andorra. El diari Pallars Digital és, des d'aquest any, un dels mitjans col·laboradors del FeMAP.
 

PROGRAMA: Consulta la programació del FeMAP 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació