Dimarts, 30 d'abril de 2024

Cisternes d'aigua per abastir dipòsits al Jussà a causa de la calor

La sequera, l'augment del consum a causa de la calor i l'augment de la població en època estival, els motius

Redacció 22 de juliol de 2015 a les 12:57

La sequera obliga a portar aigua a pobles com Eroles. Foto: elcami.cat


La calor que està afectant el territori pallarès des de finals de juny ja comença a portar els primers problemes de subministrament d'aigua en alguns indrets. És el cas d'Eroles, nucli del municipi de Tremp, on des de principis d'aquest mes de juliol s'hi han transportat uns 52.000 litres d'aigua en camions cisterna per tal d'omplir el dipòsit. La sequera, l'augment del consum a causa de la calor i el major nombre de persones que viuen al nucli en època estival, fan que l'aigua s'utilitzi amb més freqüència i que el dipòsit no en capti suficient.

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat que aquestes són solucions que s'executen de manera "provisional" donada la urgència del cas, però ha explicat que el consistori està buscant solucions per tal de resoldre definitivament un problema que ja fa estius que es repeteix a Eroles. Una altra solució provisional que s'està estudiant és la captació d'aigua a través d'un pou proper.

A Isona i Conca Dellà, l'alcalde Constante Aranda, ha explicat que de moment no s'han vist obligats a portar aigua a cap nucli, tot i que no descarta que en els propers dies s'hagin d'efectuar accions si no plou aviat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació