Diumenge, 28 d'abril de 2024

Projecte Home atén 50 lleidatans al nou servei de Tremp

L'alcohol supera la cocaïna com a substància principal de consum entre les persones adultes en tractament

Redacció 1 de juliol de 2015 a les 10:32

Foto: Pixabay


L’octubre de 2014, Projecte Home va obrir un nou Servei d’Atenció de les Addiccions destinat a les persones de les comarques de Lleida i situat a la localitat de Tremp. Durant els primers sis mesos de funcionament, aquest centre ha atès a 50 persones de les comarques lleidatanes. L’obertura del servei ofereix una major proximitat als usuaris, que fins ara s’havien desplaçar a Barcelona per rebre el tractament. D'aquesta manera, es facilita el seguiment del tractament i alhora l'estalvi econòmic del cost del transport.

Molts dels usuaris d’aquest nou servei procedeixen de l’àrea pirinenca. Per tractar la situació actual de les drogodependències en aquesta zona, aquest divendres tindrà lloc a Tremp el '1r debat sobre Drogodependències: Realitats al Pallars', coorganitzat per Projecte Home i en el qual hi participaran diferents professionals del sector.

L'alcohol supera la cocaïna com a substància principal de consum

Projecte Home ha presentat l’informe anual sobre el perfil de persones amb drogodependències. El 2014 l’entitat ha atès un total de 2.349 persones amb problemes d’addiccions, un 29% més que l’any anterior. Les dades revelen que per primera vegada en els gairebé 20 anys d’història de l’entitat, l’alcohol supera la cocaïna com la substància principal de consum entre les persones adultes en tractament. En els darrers anys, les demandes per alcoholisme no han parat de créixer, fins un 40% dels usuaris l’any 2014, xifra que fa cinc anys era només del 26%.

L’alcohol continua sent la substància més acceptada i permesa socialment, la més consumida per la població adolescent i adulta a Catalunya, la més econòmica, i per tant, la més accessible, i encara amb una molt baixa percepció del risc que suposa abusar-ne.

Projecte Home Catalunya és una ONG catalana creada el 1995 per al tractament, la prevenció i la sensibilització de les drogodependències i d'altres conductes addictives. Ha atès més de 20.000 persones amb problemes de drogues. Exerceix com a ONG de caràcter consultiu especial davant el Consell Econòmic i Social de Nacions Unides.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació