Divendres, 19 d'abril de 2024

Un pallarès creua nedant l'estret de Gibraltar per una causa solidària

Víctor de Juan, de Tremp, forma part del projecte 'Estret Solidari', que pretén recollir 4.000 euros per protegir el mar Mediterrani

Redacció 23 de juny de 2015 a les 11:27

Víctor de Juan creuant l'estret de Gibraltar. Foto: Estret Solidari


Tres atletes del Club Triatló Serradells i de l'Anyós Park d'Andorra, entre els quals s'hi troba el trempolí resident a Encamp, Víctor de Juan, han complert aquest dilluns un ambiciós repte esportiu: creuar nedant l'estret de Gibraltar. Aquesta fita respon a un projecte solidari que pretén conscienciar sobre la necessitat de difondre el mar Mediterrani. 

Amb aquesta travessia, un total de sis nedadors andorrans s'han proposat recaptar 4.000 euros que aniran destinats a l'organització d'una exposició titulada 'A favor dels taurons, una mar d'esperança'. De Juan i els seus dos companys van creuar l'estret amb un temps de 3 hores i 26 minuts, un registre magnífic propiciat en certa mesura per les bones condicions climatològiques, que van afavorir els nedadors. Els atletes van sortir de punta Marroquí (Tarifa) i van arribar a punta Cires, al Marroc, completant un total de 19 quilòmetres. 

Víctor de Juan s'ha mostrat molt satisfet per haver complert l'objectiu i ha explicat que ha sentit una sensació "èpica" després de creuar nedant d'un país a un altre. De Juan, que va completar el recorregut sense neoprè degut al bon temps, explica que les bones condicions meteorològiques i el corrent marí van ser dos factors determinants per a la consecució de la fita. 
 

Víctor de Juan, a la dreta, amb la resta de l'equip. Foto: Estret Solidari


El projecte continua aquest dimecres, si el corrent ho permet, amb els tres nedadors restants, que intentaran assolir el mateix repte que De Juan, Benito Veloso i Lourdes Estapé. Ho faran seguint el mateix recorregut i un dia més tard de l'habitual, ja que avui s'ha hagut de suspendre l'intent per mal temps.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació