Dimecres, 15 de maig de 2024

Joan Reñé repetirà com a president de la Diputació de Lleida

Fonts de CiU donen per segur que l'actual president provincial revalidarà el càrrec, si bé ho farà sense majoria absoluta

Àlvar Llobet 17 de juny de 2015 a les 20:03

Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida Foto: Diputació Lleida


El president de la Diputació de Lleida continuarà essent Joan Reñé durant els propers quatre anys. Els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig van donar a CiU la possibilitat de seguir governant l'organisme provincial encara que sense la majoria absoluta que tenia, i fonts del partit asseguren a NacióLleida que l'aposta per la continuïtat de Reñé és ferma, tot i que caldrà discutir les fórmules de la governabilitat.

La federació va perdre dos diputats i s'ha quedat amb 12, el doble que la segona força, ERC, que n'ha aconseguit 6. Amb aquests números, un govern en minoria no li donaria massa maldecaps a Reñé, si bé des de la federació s'assegura que aquesta és una qüestió que es negociarà en els propers dies. En aquest sentit caldrà estar atent a si Unió i Convergència acaben partint peres, un fet que remouria les bases del grup provincial.

El proper mandat s'iniciarà a la Diputació aquest mes de juliol amb l'estrena de nous partits com Ciutadans i la CUP, que tindran 1 diputat cadascun. El PSC ha baixat de 7 a 4 i el PP de 2 a 1.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació