Dimarts, 23 d'abril de 2024
esports

La 2a Milla Vertical d'Àreu creix i espera arribar als 170 inscrits

La cursa de muntanya, que pren el relleu de la desapareguda 'Cuita el Sol', es disputa aquest cap de setmana

Redacció 11 de juny de 2015 a les 13:29

La duresa física de la Milla Vertical d'Àreu és inqüestionable. Foto: Milla Vertical d'Àreu


Quan l'important no és arribar primer a la meta, sinó fer-ho abans que l'ombra del sol. Aquest és l'objectiu de la 2a edició de la Milla Vertical d'Àreu, que es disputarà aquest cap de setmana a Àreu i que s'ha presentat aquesta setmana a la Diputació de Lleida. La prova va néixer l'any passat per prendre el relleu de la desapareguda 'Cuita el Sol'. El repte, aconseguir creuar la línia de meta, situada al Monteixo, concretament a 2.905 metres, abans que el sol marxi per darrere de les muntanyes.

La Milla Vertical d'Àreu arriba a la segona edició amb l'objectiu de convertir-se en un referent amb la incorporació de noves activitats paral·leles, com una fira artesanal, xerrades i jocs per als més petits. A la presentació, hi han participat el diputat Gerard Sabarich; l'alcalde en funcions d'Alins, Josep Poch; l'alcalde electe d'Alins, Josep Lladós; un representant de l'organització de la Milla Vertical d'Àreu, Gabriel Palou, i el director de la Milla Vertical d'Àreu i alcalde electe de l'EMD d'Àreu, Jordi Escolà.

El diputat Gerard Sabarich ha indicat que aquesta és una de les curses de muntanya referents a Catalunya i que el gran èxit que va assolir l'any passat ha de servir per acabar de consolidar-la. Sabarich ha afegit que la corporació dóna suport a aquest tipus d'esdeveniments que permeten donar a conèixer el territori i fomentar la pràctica d'activitats esportives.

Amb les 150 persones inscrites ja superades, els organitzadors preveuen l'assistència d'uns 170 participants. Després de la prova esportiva estan previstes diferents activitats paral·leles, com un sopar popular per als corredors i acompanyants inscrits, un esmorzar popular, una fira artesanal, xerrades i jocs per als més petits.

Els participants hauran de fer front a 1.685 metres de desnivell positiu i 4.600 metres de recorregut amb una part final molt dura. En aquest sentit, l'alcalde en funcions d'Alins, Josep Poch, ha destacat la gran quantitat de persones que volen fer aquesta cursa, tot i la duresa de la prova.

La categoria Joves (nascuts entre els anys 1997 i 2004) arribaran fins als 2.200 metres del Jespedil i a la MiniMilla hi participaran nens i nenes de 3 a 12 anys amb recorreguts amb desnivells de 100 i 300 positius. El director de la Milla Vertical d'Àreu, Jordi Escolà, ha explicat que la participació dels més petits a la Minimilla afavorirà el caràcter familiar de la jornada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació