Dijous, 18 d'abril de 2024

El Cinquè Llac, premi Medi Ambient de la Generalitat 2015

La travessa que transcorre per antics camins del Pallars i l'Alta Ribagorça ha rebut el reconeixement del Govern

Redacció 9 de juny de 2015 a les 10:12

Mireia Font, d'El Cinquè Llac, recollint el premi amb el conseller Santi Vila. Foto: El Cinquè Llac


L’Associació Marques de Pastor ha estat guardonada amb el premi Medi Ambient de la Generalitat 2015, en la categoria Iniciatives singulars de protecció i millora del medi ambient, pel desenvolupament de la iniciativa 'El Cinquè Llac, senderisme responsable al Pirineu de Lleida'. El jurat ha destacat el projecte "com a resultat d’una col·laboració público-privada que ha ampliat l'oferta turística de la zona oferint un producte útil fora de temporada i respectuós amb l’entorn". El guardó, lliurat el passat dia 4 de juny, ha estat compartit amb la Fundació Catalunya La Pedrera per la iniciativa 'Mon Natura Delta'.

El Cinquè Llac, és una travessa circular de senderisme de mitja muntanya per a tot tipus de públic, que es distribueix en cinc etapes que transcorren pels Pallars i l’Alta Ribagorça i que travessa paratges com el Pla de Corts, la Vall Fosca, la Vall de Manyanet o el Llac de Montcortés. A més de la natura, la ruta del Cinquè Llac també fa una incursió en molts elements de la història de la zona que van des  de dòlmens prehistòrics, passant per esglésies, ermites, ponts de pedra, bordes, viles closes, entre molts altres. Tot plegat dóna a la ruta molts elements de descoberta de l’entorn i respecte per a natura i l’entorn.
 

La travessa circular d'El Cinquè Llac discorre pel Pallars i l'Alta Ribagorça. Foto: El Cinquè Llac


També ha estat guardonada per la seva trajectòria l’associació Hàbitats i en la categoria de 'Accions de recerca, innovació i desenvolupament', el premi ha estat per Anna Torres Delgado, pel projecte 'L’índex ISOST: una eina per a l'estudi de la sostenibilitat turística a escala municipal'.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació