Dilluns, 29 d'abril de 2024

Ferrocarrils incorpora personal propi a la línia Lleida-La Pobla

Els nous trens arribaran a principis d'any i el servei comercial s'iniciaria a la primavera de 2016 | Ferrocarrils té previst una inversió de 1.200.000 euros en millores a la línia aquest 2015

Redacció 3 de juny de 2015 a les 13:41

Aquest matí s'ha presentat el nou personal de la línia de la Pobla. Foto: FGC


El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, ha visitat aquest migdia el personal de Ferrocarrils que s’ha incorporat recentment a la línia de tren Lleida-La Pobla. De moment, les quatre noves persones que s’han incorporat estan desenvolupant tasques de regulació de la circulació i atenció al client.

Tot i això, amb l’arribada de les dues noves unitats de tren que s’estan construint, aquest personal també assumirà la conducció dels trens. Es preveu que la primera de les noves unitats de tren que s’estan construint arribi el mes de desembre d’aquest any i la segona a principis de l’any 2016. El dos nous trens està previst que iniciïn el seu servei comercial la primavera de 2016.

La línia Lleida-La Pobla inclou el servei de tren entre Lleida i La Pobla de Segur i el servei turístic del Tren dels Llacs. Fins ara, Adif s’ocupava de la regulació del trànsit, l’atenció al client i la venda de bitllets a l’estació de Balaguer. Des del passat mes de gener FGC va assumir les tasques de manteniment de les infraestructures. Mentre no arriben les noves unitats de tren, Renfe Operadora s’encarrega de l’operació de la línia amb trens i personal de la seva xarxa. 

Les noves unitats de tren de la línia Lleida-La Pobla

En els dos nous trens, que s’estan construint a Suïssa, s’invertiran 9,4 milions d’euros. Els nous combois tindran una longitud aproximada de 50 metres i una capacitat màxima de 201 viatgers per tren, 104 del quals asseguts. El disseny interior serà obert i transparent, amb uns compartiments de viatgers clars i agradables gràcies a les grans dimensions de les finestres.

Els compartiments de viatgers disposaran de plataformes d’accés àmplies i de pis baix, adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Comptarà amb espais multifunció per poder situar-hi cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes.

Quant al confort, disposarà de sistemes de climatització i d’informació al viatger amb equips de megafonia i intèrfons. Per garantir en confort de marxa els cotxes portaran suspensió pneumàtica. Tindran motor dièsel Euro III B. 

Campanya participativa #LoTrenDeTots

Amb l’eslogan #LoTrenDeTots, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya també ha presentat una campanya de comunicació que busca la participació i implicació dels clients amb l’objectiu que, mitjançant l’enviament de fotografies tipus selfie, es generi un banc d’imatges amb les quals, posteriorment, es dissenyarà un mosaic per decorar exteriorment els trens.

El mosaic recrearà un paisatge representatiu de les comarques lleidatanes amb la voluntat de reforçar el vincle entre el tren, el territori i les persones que hi viuen i utilitzen el ferrocarril com a sistema de transport. La campanya de recollida d’imatges durarà varis mesos. Tothom que col·labori en l’enviament d’imatges entrarà en el sorteig de diferents obsequis.

Inversions d’FGC a la línia
 
Entre 2006 i 2014, FGC ha invertit a la línia Lleida-La Pobla prop de 40 milions d’euros. D’ençà que FGC es va fer càrrec de la gestió de la línia, les inversió més important han estat la renovació de la via entre Balaguer i la Pobla de Segur, amb un import de 19,3 milions d’euros, l’adquisició dels nous trens, amb una inversió abans esmentada de 9,4 milions d’euros, i actuacions en túnels, talussos i ponts, entre d’altres.
 
L’any 2015, Ferrocarrils té previst invertir 1.200.000 euros a la línia Lleida-La Pobla. Aquest import es destinarà a treballs de protecció i arranjament de talussos, ponts, via a l’interior de túnels i a obres d’andanes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació