Dimarts, 14 de maig de 2024
ESPORTS

Marta Riba guanya la primera Copa del Món de Llarga Distància

La pallaresa s'ha proclamat guanyadora després de disputar la última de les tres proves del Trofeu Mezzalama

Redacció 5 de maig de 2015 a les 14:37

Clàudia Galicia i Marta Riba, a la primera etapa de la Pierra Menta. Foto: La Grande Course


La pallaresa Marta Riba s'ha convertit en la primera campiona del món d'esquí de muntanya en la modalitat de llarga distància després d'acabar en la quarta posició juntament amb Marta Garcia i Nahia Quincoces al Trofeu Mezzalama, tal i com informa Nació Muntanya. Aquesta és la primera edició que es disputa de la Copa del Món d'esquí de muntanya en aquesta modalitat.

Tot i que les que més punts havien aconseguit havien estat Mireia Miró i Laetitia Roux -van guanyar dues de les proves i van acabar segones en aquesta Mezzalama-, les regles de la competició només deixaven optar a la victòria als equips formats per esquiadores del mateix país. D'aquí que amb el quart lloc aconseguit pel trio format per Marta Riba, Marta García i Nahia Quincoces, la primera aconseguia sumar els punts necessaris per enfilar amb la victòria final, amb un total de 240 punts.

Una tempesta de neu, pluja i vent la nit anterior de la disputa de la Mezzalama va posar en perill una prova que ja s'havia hagut d'ajornar dues setmanes ençà. Enguany es va canviar el recorregut i es va invertir el recorregut començant a Gressonay i acabant a Cervinia, als peus del mític Cerví.

Riba es va endur el títol en un recorregut de 45 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 3.900 metres i fins a dos cims de més de 4.000 metres d'altitud en una prova d'autèntic esquí-alpinisme amb equips encordats de tres participants. 

L'esquiadora de la Pobla de Segur també ha aconseguit aquesta temporada la victòria al campionat estatal d'esquí de muntanya, que va aconseguir el passat mes de març.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació