Dilluns, 6 de maig de 2024

Intercanvi d'experiències entre Tremp i Saint Affrique

De l’agermanament juvenil a la cooperació en el desenvolupament

Redacció 10 d'abril de 2015 a les 11:47

Una representació del consistori trempolí s'ha desplaçat a Saint Affrique. Foto: Ajuntament de Tremp


Una representació de l'Ajuntament de Tremp ha visitat, del 7 al 9 d'abril, la regió francesa de l'Aveyron per conèixer de primera mà experiències en l'àmbit del desenvolupament rural. Des de fa 17 anys existeix un intercanvi escolar entre alumnes de l’Institut Jean Jaurès i l’Institut de Tremp que va portar a l’agermanament entre els municipis de Tremp i Saint Affrique. 

Ambdues regions tenen característiques geogràfiques i socioeconòmiques similars que fan possible buscar vies de col·laboració a través de projectes conjunts i d’ajuts europeus. En l’àmbit de la promoció dels productes agroalimentaris s’ha visitat l’escola agrària i el museu de l’ovella de llet de la raça Lacaune, a partir de la qual s’elabora el formatge Roquefort, motor de l’economia de la zona. També s’ha conegut la tasca de recuperació del paisatge i l’arquitectura tradicional a partir del pastoralisme que fa el Parc Naturel Régionel des Grandes Causses.  

Una de les experiències santafricanes de més rellevància és la reconversió d’una antiga escola de formació de l’empresa elèctrica EDF en un espai que acull diverses projectes de dinamització econòmica, gestionat ara per una societat mixta. Aquesta estada a França és el retorn de la visita realitzada per una delegació santafricana a Tremp al febrer de 2014.

Els projectes comuns en què es treballa tenen com a nexe d’unió la valorització de les llengües catalana i occitana i van encaminats a reforçar la potencialitat dels dos territoris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació