1 de 10

El Sobirà estrena un punt de l'Oficina de Benestar Social i Família

Amb aquest equipament, els veïns del Pallars Sobirà s'eviten el desplaçament fins a Tremp o Lleida per fer tràmits

per ACN / Redacció, 24 de març de 2015 a les 17:15 |

La nova oficina s'ubicarà a a l'edifici de l'Oficina de Turisme. Foto: ACN


El municipi de Sort compta des d’avui amb una nova Oficina de Benestar Social i Família (OBSF), que aproparà els serveis i recursos del Departament i de tota l’Administració de la Generalitat al conjunt de ciutadans i al món associatiu de la comarca. La posada en marxa d’aquest equipament és fruit de l’acord de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

 
L'alcalde de Sort i president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís, acompanyat del director general d’Acció Cívica i Comunitària de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, ha inaugurat aquest matí l'OBSF, situada a la 3a planta de l'Oficina Comarcal de Turisme, al Camí de la Cabanera. Aquesta dependència administrativa d’atenció presencial prestarà servei els tres primers dimarts laborables de cada mes de 10h a 14h.


Terrassa ha dit que la posada en marxa d'aquest nou servei evitarà constants desplaçaments dels veïns del Pallars Sobirà a Tremp o Lleida per fer tràmits relacionats amb sol·licituds de prestacions, ajudes i recursos de Benestar Social i Família o d'altres de la Generalitat
 
Les OBSF s’adrecen a la ciutadania i a la xarxa associativa per oferir informació sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, entitats o voluntariat que són competència del Departament de Benestar Social i Família o de la Generalitat de Catalunya. També es tramiten prestacions, ajudes i recursos, com ara subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants o per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, reconeixements del grau de discapacitat, es tramita el registre d’associacions o se sol·licita el títol de família nombrosa i monoparental.
 
Des de les OBSF també es col·labora amb campanyes de sensibilització cívica i de voluntariat, i es dóna suport a les iniciatives del teixit associatiu de Catalunya per afavorir el seu arrelament i el seu desenvolupament dins les competències departamentals.
 
La setantena d’OBSF distribuïdes arreu del territori català també estan habilitades amb punts de registre administratiu de documentació on es poden presentar sol·licituds. L’any passat el conjunt d’oficines van atendre un total de 755.795 visites, que van suposar 937.539 consultes i 343.230 registres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació