Diumenge, 5 de maig de 2024

Anticorrupció recorre l'arxivament de la causa de sobresous de la FMC

El delegat d'Anticorrupció a Barcelona, Fernando Bermejo, ha presentat un recurs de cassació

Europa Press 24 de març de 2015 a les 09:58

L'expresident de la FMC, Manuel Bustos, acompanyat pel seu advocat. Foto: Europa Press


La Fiscalia Anticorrupció ha recorregut aquest dilluns la decisió judicial d'arxivar la causa per la presumpta gestió irregular dels fons de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), un cas que afecta l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit.

Segons ha informat la Fiscalia de Barcelona, el delegat d'Anticorrupció a Barcelona Fernando Bermejo ha presentat aquest dilluns el recurs de cassació després que l'Audiència de Barcelona ordenés l'arxiu al jutjat de Sabadell que investigava aquesta peça separada del cas Mercuri.

L'Audiència va considerar que no hi ha malversació de diners públics per part dels alcaldes que llavors eren membres de la FMC en concloure que, encara que té aparença d'entitat pública, les quotes que aporten els ajuntament són privades.

La fiscalia acusava els alcaldes de cobrar com a suposades dietes el que en realitat eren, segons el ministeri públic, sobresous encoberts. Així, denunciava que es pagaven quantitats fixes mensuals als alcaldes segons la seva posició en els òrgans de govern de l'entitat, independentment d'on visquessin. Els pagaments també es feien en mesos on no hi havia reunions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació