Dimarts, 18 de juny de 2024

Nou punt de trobada per a infants i joves de l'àmbit del Parc Natural

Neix l’Esplai Naturalista i el Punt Juvenil sobre el Parc Natural de l’Alt Pirineu, un espai d’aprenentatge que comprèn trobades i unes estades de natura

Redacció 16 de març de 2015 a les 09:10

Imatge d'un dels tallers amb nens del Parc Natural. Foto: Parc Natural


El Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural dóna suport mitjançant els ajuts per al finançament d’actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya a una empresa d’activitats d’interpretació del medi per dur a terme l’Esplai Naturalista i el Punt Juvenil.
 
L’empresa que durà a terme aquestes activitats, Obaga, té el Parc com a àmbit de treball, i compta amb el suport d’un ajut per valor de 10.000 euros. El projecte té com a objectiu principal crear un nou espai de trobada per a infants i joves, residents al Pallars Sobirà o visitants habituals, amb interès naturalista i per l’entorn natural.
 
El Punt Juvenil, adreçat a nois i noies de 12 a 16 anys, es desenvoluparà durant els matins de dissabte entre abril i juny, amb algunes sortides de dia sencer, per promoure el coneixement sobre el territori entre el jovent de la comarca. Algunes de les activitats previstes són la descoberta de miradors del Parc, de la seva fauna o de la cultura medieval. Com a cloenda, es duran a terme unes estades de natura de 7 dies en un refugi del Parc. D’aquesta manera, es pretén seduir les persones participants amb el coneixement sobre els valors patrimonials de l’espai natural protegit, fomentar el respecte envers el medi i crear l’espurna per establir un teixit associatiu jove.
 
D’altra banda, l’esplai naturalista sobre el Parc EsNat, adreçat a infants de 6 a 11 anys, estarà actiu els dissabtes a la tarda d’abril a juny, i s’hi duran a terme tres sortides de dia sencer. Amb l’objectiu de crear un espai de lleure ambiental i sociocultural, que ara per ara manca a la comarca, es combinaran activitats de descoberta del paisatge i de l’empremta deixada pels humans, de coneixement sobre l’ús de les flors, etc., amb seu a Llavorsí o a través de sortides per les valls veïnes. L’EsNat conclourà amb unes estades de natura de quatre dies en un refugi del Parc que reforcin l’experiència viscuda i el coneixement sobre l’entorn.
 
Aquest recurs educatiu, fins ara no disponible a la comarca, suposa una iniciativa que pot millorar el coneixement sobre l’espai natural protegit més gran de Catalunya entre les persones participants, i, per tant, ser un benefici per al futur.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació