Divendres, 19 d'abril de 2024

Publiquen un llibre sobre la lluita de Miki Roqué contra el càncer

'La luz de Miki Roqué' inclou gairebé 70 testimonis sobre la història del jugador de Tremp en la seva lluita contra la malaltia | La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a Barcelona

Redacció 3 de març de 2015 a les 11:38

Carles Puyol ha participat a la presentació del llibre. Foto: Quirón


L'auditori de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus ha acollit aquest matí enmig d'una gran expectació la presentació de 'La luz de Miki Roqué', un llibre de Juan Manuel López i publicat per Ediciones Urano que repassa l'admirable història del futbolista de Tremp, mort el juny de 2012 a causa d'un tumor a la pelvis. A la presentació hi han assistit familiars i amics del jugador, així com els metges i professionals que el van tractar durant la seva malaltia.

També hi ha assistit l'ex-jugador de la Pobla de Segur, Carles Puyol, amic personal de Miki Roqué. En el seu parlament, Puyol ha confessat que Miki Roqué "em va ajudar més a mi que jo a ell". L'han acompanyat l'autor del llibre, Juan Manuel López; Ramón Canal, cap dels serveis mèdics del Futbol Club Barcelona; José Luis Simón, director mèdic de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus; i la cantant i amiga de Roqué Lídia Guevara, que ha dedicat una emotiva actuació acústica al jugador.

70 testimonis

El 4 de març de 2011, a Miki Roqué li van diagnosticar un tumor maligne a la pelvis quan era jugador del Real Betis Balompié. Va morir gairebé 16 mesos després, el 24 de juny de 2012, amb només 23 anys. Durant aquest procés delicat, ple d'emocions, el futbolista del Betis va liderar de principi a fi cadascuna de les decisions, va anar deixant missatges, lliçons, valors i transmetent una energia superior. Mai va separar els seus somnis de la realitat, va buscar harmonitzar cadascun dels dies i, en diferents situacions, fins aconseguir transformar un dolor extrem en bellesa.
 

Fragment de la portada del llibre. Foto: Ediciones Urano


'La luz de Miki Roqué', amb pròleg de la psicòloga Patrícia Ramírez i epíleg de Carles Puyol, compta amb gairebé 70 testimonis directes d'amics, familiars i professionals mèdics que relaten la història del jugador pallarès i els valors i lliçons que va deixar des del moment en que li diagnostiquen el càncer fins el fatal desenllaç. Al voltant de 70 persones, testimonis privilegiats d'una llum emesa per un ésser que ja és etern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació