Dilluns, 29 d'abril de 2024

Evacuen en helicòpter un esquiador amb danys medul·lars a Espot

L'home, de 46 anys, va patir una caiguda a Amitges | El temporal del cap de setmana ha deixat entre 20 i 50 centímetres de neu nova a les estacions d'esquí

Redacció 23 de febrer de 2015 a les 10:34
Un home de 46 anys va resultar ahir ferit de consideració, possiblement amb greus lesions medul·lars, després de patir una caiguda ahir mentre esquiava a la zona del refugi d'Amitges, al Parc d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els Bombers van rebre l'avís cap a les dotze del migdia, i van traslladar el ferit fins a l'heliport de Sort, on l'esperava un altre helicòpter del SEM, que el va traslladar a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Neu nova a pistes

El temporal d'aquest cap de setmana ha deixat entre 20 i 50 centímetres de neu nova a les estacions i a les cotes altes del Pallars Sobirà. També es van registrar entre 3 i 10 centímetres en poblacions com Esterri d’Àneu, Sort o Rialp. Les ràfegues van arribar a ser de 130 quilòmetres per hora a 2.500 metres a Espot o de 118 al pic de Salòria.

El fort vent va obligar a tancar diumenge les pistes d'Espot, mentre que a Tavascan i Port Ainé només van poder obrir els complexos parcialment a causa del fort torb d'ahir. El risc d’allaus es manté fort a la zona d’Aran i el Sobirà i Protecció Civil recomana que s’extremi la prudència en activitats de muntanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació