Dimecres, 15 de maig de 2024

El Tren dels Llacs incorpora un nou vagó per superar la xifra de 7.000 passatgers

El cotxe s'afegirà al comboi i incrementarà la capacitat del servei turístic | La temporada començarà el proper 4 d'abril

ACN 16 de febrer de 2015 a les 18:29

La presentació ha tingut lloc aquest matí a Lleida. Foto: ACN


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha presentat aquest dilluns el cinquè cotxe del Tren dels Llacs, que s'incorporarà al servei de tren turístic en la nova temporada del 2015 i que permetrà incrementar les places disponibles fins a les 280 per recorregut. El cotxe, un vagó dels anys 40 fabricat a Alsàcia de la sèrie 6000 de Renfe i provinent del Museu del Ferrocarril de Catalunya, ha estat restaurat en els darrers mesos per part de l'Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric, situada a l'estació del Pla de Vilanoveta de la ciutat de Lleida. El cost de la restauració ha estat de 38.430 euros.  

L'objectiu de FGC és que amb la incorporació del nou cotxe, el Tren dels Llacs pugui superar els 7.000 passatgers en aquesta nova temporada, que s'iniciarà el 4 d'abril i s'allargarà fins el 31 d'octubre.  

Durant la presentació del nou cotxe, el president de FGC, Enric Ticó, ha destacat que es mantenen les 26 circulacions de l'any passat tot i que s'avança una setmana l'inici dels viatges per així poder fer una setmana més d'aturada del servei turístic durant el període de l'estiu en què fa més calor, tenint en compte que el tren turístic no porta aire condicionat. En concret, aquest servei s'aturarà entre el 18 de juliol i el 15 d'agost. A més de la incorporació del cinquè cotxe restaurat, el Tren dels Llacs estrenarà en la seva setena temporada nova senyalització, tant a l'exterior com a l'interior, amb mapes del recorregut i un sistema de megafonia.   

Un dels objectius de FGC és poder aconseguir a mig termini que el Tren dels Llacs sigui un servei sostenible econòmicament ja que actualment amb el tren ple s'ingressa 5.825 euros, mentre el cost del servei ascendeix a 7.454 euros, segons Enric Ticó. Per això, FGC es planteja la incorporació d'un sisè cotxe per a passatgers per tal d'acostar-se a aquesta fita, amb el complement dels ajuts que aporten les institucions que hi donen suport, la Diputació de Lleida, la direcció general de Turisme i l'ATM de Lleida.

Producte "molt català"

FGC aposta per mantenir la captació de públic català però també es planteja captar nous clients per al Tren dels Llacs de fora de Catalunya ja que dels 5,792 passatgers que van utilitzar el servei de tren turístic durant el 2014, un 25% eren usuaris de la ciutat de Barcelona; un 35% de la resta de comarques barcelonines; un 8,6% procedien de la ciutat de Lleida; un 7% de les comarques de Tarragona; i un 4% de les gironines.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació