Dilluns, 29 d'abril de 2024

El Patronat Amics del santuari d'Arboló restaura la Mare de Déu

Un fulletó informatiu potenciarà el sender que porta fins a l'ermita

ACN 12 de febrer de 2015 a les 13:17

La Mare de Déu restaurada ja torna a lluir al santuari d'Arboló. Foto: ACN


El Patronat Amics del santuari d'Arboló, al terme de Soriguera, ha restaurat la Mare de Déu que presideix el temple. Es tracta d'una còpia del 1940 de la peça romànica que va ser cremada durant la Guerra Civil. La restauració ha estat sufragada amb els donatius dels fidels que visiten el santuari i ha consistit en tres eixos: aturar les alteracions a nivell de suport, netejar la superfície i fixa i protegir la pintura de cara a un futur.

Per potenciar encara més les visites, els membres del Patronat, amb col·laboració amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu, estan preparant un fulletó amb la història del santuari i les característiques del sender que va des del poble de Baro fins Arboló. El Parc Natural també ha efectuat en els darrers dies la reparació del camí que porta a Arboló, danyat pel vent que ha bufat a la zona les últimes setmanes.

La celebració de la imatge restaurada la faran coincidir amb l'aplec del santuari el primer diumenge de maig. Aquest mateix dia esperen poder presentar el fulletó a tots els fidels que assisteixin a l'aplec.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació