Dissabte, 20 d'abril de 2024

Els animals provoquen un de cada quatre accidents a la demarcació de Lleida

L'any passat es van registrar un total de 286 accidents | Els sinistres amb senglars s'han duplicat en els darrers quatre anys

Redacció 11 de febrer de 2015 a les 09:00

Els senglars han proliferat en els darrers anys a les carreteres de Lleida. Foto: Tania Tapia


Un de cada quatre accidents que hi va haver l'any passat a la demarcació de Lleida va ser provocat per un animal segons els Mossos d'Esquadra, concretament un 23%. D'aquest percentatge, un 16% van ser provocats per senglars, una dada aquesta que contrasta amb el 8% d'accidents provocats per aquests animals fa quatre anys. El cap de l'Àrea Territorial de Trànsit dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Ponent, Jordi Batista, ha destacat que durant l'any passat es van registrar un total de 286 accidents d'aquestes característiques, que per regla general, acostumen a passar de novembre a febrer.

Batista indica que aquest augment del nombre d'accidents s'explica per què els animals, i especialment els senglars, surten a la carretera a buscar menjar. Per la seva banda, el nombre de sinistres que es van produir per altres animals va ser de 105, una xifra lleugerament inferior a la que es va donar l'any passat, 124. En aquest aspecte destaca el creixement d'accidents provocats per cabirols, sobretot pels rodals del municipi d'Àger, a la comarca de la Noguera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació