Dilluns, 6 de maig de 2024

El Parc Natural de l'Alt Pirineu repara el camí d'Arboló danyat pel vent

Els operaris han retirat els arbres caiguts i han tallat els que havien quedat descalçat i perillava de tombar-se i causar danys

ACN 9 de febrer de 2015 a les 09:33

Operaris de la brigada del Parc Natural refent un tros de paret. Foto: ACN


El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha iniciat les tasques de neteja i reparació de l'accés i entorn de l'ermita d'Arboló, al terme municipal de Soriguera, malmès arran dels darrers episodis de ventades. El fort vent va fer caure arbres al camí i altres van quedar descalçats suposant un perill. Els principals treballs que s'estan realitzant consisteixen a retirar els arbres del camí i tallar els que han quedat inestables.

La fusta d'aquests arbres es farà servir per restaurar taulons del pont penjant que travessa el riu Noguera Pallaresa, per accedir a Arboló, i que s'han fet malbé amb el pas del temps. Algun dels arbres que van caure van provocar esllavissades a les parets del camí, que també s'estan reparant.

El director del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Marc Garriga, ha explicat que al lloc on hi havia aquests xiprers se n'hi tornaran a plantar d'autòctons de la zona, com el freixe. Segons Garriga, s'ha fet aquesta actuació en aquest camí perquè és molt concorregut pels visitants del santuari i l'estat actual dels arbres suposava un perill.

Es preveu que aquesta actuació estigui enllestida pel primer diumenge de maig, data de l'aplec del santuari d'Arboló. El Parc Natural, en col·laboració amb el Bisbat d'Urgell, està elaborant uns fulletons informatius per potenciar l'ús del sender de Baro fins al santuari d'Arboló.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació