Dissabte, 13 de juliol de 2024

Francesc Mauri: "El 48% de la generació elèctrica a Espanya prové de les energies renovables"

El meteoròleg de TV3 ha ofert avui una conferència sobre canvi climàtic i biomassa en la inauguració de la nova botiga Cervós Gamma de Tremp

Pallars Digital 8 de juny de 2013 a les 12:18
Aquest matí s'ha dut a terme a Tremp la inauguració de la botiga Cervós Gamma que l'empresa pallaresa ha instal·lat a la localitat. Com a acte principal, s'ha comptat amb la presència del meteoròleg de TV3 Francesc Mauri, que ha efectuat una xerrada sobre el canvi climàtic i la biomassa.
 
Mauri ha exposat dades sobre l'evolució de la temperatura a la terra i els efectes negatius del canvi climàtic. Ha destacat, però, que el canvi climàtic és un fenomen natural que "sempre ha existit", ja que el clima ha anat canviant durant l'evolució humana. La diferència és que ara per primer cop aquest canvi esdevé artificial, ja que l'ésser humà l'està alterant amb les seves pròpies activitats. 
 
Aquest canvi artificial és precisament un dels principals motius que, segons el meteoròleg, centren la preocupació juntament amb la rapidesa en la que s'estan produint. Segons Mauri, la velocitat en que s'està produint el canvi climàtic en els últims 30 anys és tant alta que "no el podem pair", fet que provoca una difícil adaptació.
 
Mauri ha lligat la xerrada sobre el canvi climàtic amb les energies renovables i ha llençat dades per a l'optimisme. Per exemple, a dia d'avui gairebé el 50% de la generació d'electricitat a Espanya prové de les energies renovables. És una dada "esperançadora" i que ha estat causada, en bona part, per les abundants pluges dels últims mesos i pel vent que s'ha registrat en alguns punts de la geografia. També ha afirmat que si s'instal·lessin plaques solars a tots els deserts del planeta n'hi hauria prou amb 6 hores de sol per alimentar energèticament tot el globus terrestre durant un any.
 
Posteriorment, ha exposat Xavier Piñero, director comercial de Termosun. La intervenció de Piñero ha estat centrada en la valorització de la biomassa, de l'estella i el pèl·let com a combustibles per generar energia tèrmica.
 
Un cop finalitzades les exposicions i en declaracions a Pallars Digital, Francesc Mauri ha destacat la importància de les accions domèstiques diàries pel que fa a la reducció del consum energètic. Ha afirmat que una manera "sensata" de fer-ho seria gastant el que cada país disposa i la biomassa, a Catalunya, és una bona alternativa. En aquest cas, segons Mauri, "matem dos ocells d'un tret: per una banda prevenim incendis i per l'altra obtenim un estalvi econòmic i en termes de contaminació".
 
Un cop acabades les exposicions s'ha dut a terme un pica-pica on els assistents han pogut compartir les seves experiències i els seus punts de vista amb el expositors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor