Dilluns, 29 d'abril de 2024

El vi 'Thalarn 2012' del Castell d'Encús obté la qualificació d'"excepcional" a la Guia Peñín 2015

És la màxima puntuació que pot rebre un vi (entre 95 i 100 punts), l'únic de la DO Costers del Segre

Pallars Digital 12 de novembre de 2014 a les 09:50
La darrera edició de la Guia Peñín 2015 ha considerat el vi 'Thalarn 2012' del celler Castell d'Encús, a Talarn, com a "excepcional", a l'obtenir 96 punts. Els vins "excepcionals" són els millor puntuats, ja que només hi tenen lloc els vins que obtenen puntuacions d'entre 95 i 100, que és el màxim. D'aquesta manera, el 'Thalarn 2012' es situa entre les prop de 180 'marques excepcionals' de la Guia Peñín.
 
La guia està elaborada per José Peñín, periodista i expert vitivinícola en col·laboració amb un equip d'experts professionals del món de l'enologia. Durant diversos mesos ha dut a terme meticulosos tastos de vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una visió del panorama enològic estatal.
 
Major reconeixement a la DO Costers del Segre
 
Enguany s'han incrementat, per quart any consecutiu, els vins puntuats de la DO Costers del Segre. Així, aquesta reconeguda guia vitivinícola ha puntuat 119 vins d'aquesta denominació d'origen, 17 més que en l'edició del 2014, dels quals 69 han estat considerats com a 'molt bons' (entre 85 i 89 punts), 42 com a 'excel·lents' (entre 90 i 94 punts)
 
El 'Thalarn 2012' ha estat l'únic de la DO que ha rebut la qualificació d'"excepcional" (entre 95 i 100 punts). Des de la DO Costers del Segre asseguren que els resultats reconeixen "l'alta qualitat dels vins del nostre territori".   
 
Enguany la 'Guía Peñín de los Vinos de España 2015, que celebra els seu 25è aniversari, ofereix informació de més de 10.800 vins tastats de més de 2.500 cellers. Destaca el creixement de vins ecològics, la qualitat dels vins, el perfeccionament dels models productius, l'aposta per les varietats autòctones i l'augment en la puntuació mitja global.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor