Dissabte, 20 d'abril de 2024

Maria Fité, de Tremp, rep la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Joan Ubach va fer entrega de la medalla a "la Maria de telèfons", tal i com és coneguda a la seva localitat natal

Pallars Digital 6 d'octubre de 2014 a les 12:21
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha lliurat aquest dissabte la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya a la senyora Maria Fité, de Tremp, en nom del Departament de Benestar Social i Família.
 
Maria Fité, coneguda a la seva localitat natal com "La Maria de telèfons" per la seva tasca durant dècades al front de la centraleta telefònica de Tremp, va néixer el 3 d´octubre d´ara fa cent anys a la capital del Pallars Jussà.
 
Actualment la senyora Fité, que es troba en unes condicions físiques excel·lents, viu a la residència de la Fundació Fiella de Tremp. A l´acte de reconeixement va estar envoltada de la seva única filla així com els seus nets i un besnét, que van compartir amb ella l´emoció de la celebració. També va voler acompanyar a la senyora Maria Fité en aquesta data tan assenyalada l´alcalde de Tremp, Víctor Orrit.
 
La Generalitat atorga aquest reconeixement a través del Departament de Benestar Social i Família a totes les persones residents a Catalunya que hagin complert 100 anys d'edat o estiguin a punt de complir-los. Es tracta d'una medalla commemorativa personalitzada, gravada amb el nom de la persona i l'any de celebració del seu centenari.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor