Dijous, 16 de maig de 2024

El alumnes del programa Fórmula Jove comencen les pràctiques a nou empreses càrniques del Jussà

La indústria càrnica és un sector amb una implantació important a la comarca que molts cops no troba personal especialitzat

Pallars Digital 3 de juny de 2014 a les 11:24
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, ha visitat aquest matí l´empresa d´alimentació És Pallarès, a Tremp, on un total de 11 joves de 19 a 25 anys en situació d´atur hi duen a terme pràctiques professionals, en el marc del Projecte Fórmula Jove.
 
Aquest programa, impulsat per la Direcció General de Joventut en col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, els ajuntaments de la comarca i deu empreses, està dirigit a joves que van acabar els seus estudis d´ESO, però que no van continuar estudiant i que no han trobat feina.
 
L´objectiu del projecte és incrementar i millorar les oportunitats formatives i sociolaborals de les persones joves amb poca qualificació que ni estudien ni treballen, alguns dels quals han patit fracàs escolar i, d´altres, estan a l´atur des de fa temps.
 
Els 11 joves, quatre nois i set noies, han cursat un total de 130 hores de teoria, a càrrec de professors de l´entitat social Reintegra. Entre els continguts, s´incloïa el coneixement de l´entorn, la formació en un ofici com a auxiliar de carnisser i l´elaboració de productes carnis. A més a més, s´han fet tutories individualitzades, en què s´han treballat temes com la conscienciació del propi perfil del jove, l´anàlisi de les seves competències, les opcions del participant per continuar formant-se i la recerca de feina.
 
La formació teòrica s´ha impartit a les antigues instal·lacions del Consell Comarcal, i s´ha centrat en l´emmagatzematge, l´expedició, l´acondicionament i l´elaboració de productes carnis, l´elaboració de curats i cuinats carnis, mesures d´higiene, la prevenció de riscos laborals i la incidència ambiental, entre d´altres.
 
La part final del curs comença avui amb la realització de 70 hores de pràctiques a deu empreses instal·lades a La Pobla de Segur, Tremp i Isona. Les empreses que participen al projecte són: Ecològica del Pirineu, Carns Bastús, Carnisseria Bellera, Cal Tomàs - Llania, Cansaladeria Prió, A Taula - És Pallarès, Xolís del Pallars, Carnisseria Monsó i Carnisseria Castillo.
 
D´aquesta manera, el Fórmula Jove facilita a aquests joves la transició escola-treball. Tal com ha explicat Toni Reig durant la visita, "el projecte vol incrementar les oportunitats formatives i sociolaborals dels joves amb poca qualificació, ja que són el col·lectiu que actualment més pateix la situació econòmica i laboral actual".
 
A la visita a És Pallarès, que ha comptat amb una demostració per part dels alumnes, també hi han assistit el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; el conseller comarcal de Joventut, Joan Comenge, i el responsable de l´empresa, Oriol Pallarès.
 
Joan Ubach, per la seva banda, ha agraït la col·laboració de les nou empreses del Pallars implicades en el programa. Ubach ha aprofitat la visita del director general de Joventut per demanar-li una nova edició del programa per la comarca del Pallars Jussà i a ser possible relacionat amb el sector del vi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Fórmula Jove, joves