Dijous, 25 d'abril de 2024

L'Institut de la Pobla de Segur impartirà el «Batxibac» a partir del curs que ve

Es tracta d'un currículum mixt que permet obtenir alhora el títol de batxillerat i el baccalauréat (batxillerat francès)

Pallars Digital 28 de maig de 2014 a les 10:29
A partir del curs 2014-2015 l'Institut de la Pobla de Segur impartirà el Batxibac, una modalitat de batxillerat que permet obtenir alhora el títol de batxillerat i el baccalauréat (batxillerat francès). Es tracta del primer centre del Pallars en incorporar aquests estudis i el tercer de la demarcació, juntament amb l'Institut Gili i Gaya de Lleida i l'Institut d'Aran de Vielha. Un total de 24 centres de Catalunya oferiran el Batxibac el proper curs, pels 16 de l'any passat.
 
El Batxibac combina els currículums català i francès. En aquest currículum mixt s'estableix que un terç de l'horari lectiu sigui impartit en llengua francesa i que l'alumnat cursi les matèries de Llengua i literatura francesa i Història de França, de les quals s'ha d'examinar per mitjà d'una prova externa. 
 
Així mateix, cal que els alumnes cursin alguna de les altres matèries en francès o bé que elaborin el treball de recerca en aquesta llengua, facin una estada en una empresa a França per un període mínim de dues setmanes o col·laborin com a voluntaris amb alguna entitat cultural o social en llengua francesa (amb un mínim de 140 hores).
 
Els nois i les noies que vulguin cursar aquest batxillerat hauran de demostrar -bé sigui a través d'una prova de nivell que es realitzarà al mateix institut o bé documentalment- un nivell de francès equivalent al B1 del Marc Europeu de Referència per a les Llengües.
 
Aquest programa, subscrit des de fa alguns anys entre el govern francès i altres governs europeus - i properament també amb els Estats Units -, pretén fomentar la mobilitat dels estudiants i l'intercanvi cultural.
 
Aposta per les llengües estrangeres
 
Els responsables de l'Institut de la Pobla de Segur expliquen que "s'ha apostat sempre per potenciar l'aprenentatge de les llengües estrangeres i incorporar-les en la quotidianitat de la vida acadèmica i cultural". 
 
En aquest sentit, a la Pobla de Segur s'ofereix l'anglès com a primera llengua i el francès com a segona de 1r a 2n d'ESO. De 3r d'ESO a 2n de Batxillerat es podrà escollir la primera i la segona llengua estrangera i de 3r d'ESO a 1r de Batxillerat es donarà la opció a escollir l'alemany com a segona llengua.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor