Divendres, 3 de maig de 2024

El Pallars es converteix en plató de cinema pel rodatge de la pel·lícula 'Vulcania'

Xerallo, Salàs de Pallars o Buira acolliran el rodatge de la pel·lícula Vulcania, dirigida per José Skaf

Pallars Digital 28 de maig de 2014 a les 07:28
Diversos espais del Pallars Jussà es convertiran en platós de cinema per acollir el rodatge de la pel·lícula 'Vulcania' a partir d´aquesta setmana. Un cop enllestida la primera part de les gravacions a l´antiga fàbrica de cal Trepat de Tàrrega, l´equip es traslladarà a terres pallareses on es rodarà en escenaris com les antigues botigues de Salàs del Pallars i els nuclis de Buira i Xerallo, al municipi de Sarroca de Bellera.
 
Els operaris d´aquesta producció cinematogràfica ja estan treballant en la transformació dels espais en escenaris cinematogràfics on es desenvoluparà aquesta intrigant història d´un poble que viu entorn al treball en una fàbrica que marca la vida dels seus habitants.
 
La cinta, dirigida per José Skaf, per qui serà el seu primer llagmetratge, i escrita per Diego Soto, compta amb un repartiment de luxe encapçalat per José Sacristán, Miquel Fernández i Aura Garrido. Al costat d´aquests actors consagrats, participaran en la gravació un gran nombre d´extres pallaresos que tindran l´oportunitat de conèixer els secrets del cinema. 
 
Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, considera aquest tipus projectes una promoció turística impagable per a la comarca i explica que "la gestió mancomunada a través del Consell Comarcal de l´adhesió de diversos municipis del Pallars a la xarxa Barcelona Film-Comission, està donant els seus primer resultats amb aquesta producció internacional".
 
Dels escenaris pallaresos que es podran veure al film destaquen d´una banda les botigues-museu de Salàs, que seran l´escenari, per primer cop, d´un thriller de ciència ficció, ambientat en un temps i espai indeterminats. El rodatge a Salàs de Pallars s'està efectuant aquest matí.
 
D´altra banda, la zona residencial de Xerallo, amb l´antiga fàbrica de ciment presidint l´entorn, ha estat escollida per la productora del film per la similitud amb la història que reprodueix la cinta sobre un poble totalment lligat a l´activitat de la fàbrica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor