Dilluns, 29 d'abril de 2024

Xavier Gabriel renuncia a invertir al Pallars després del 'no' a un cartell promocional de La Bruixa

L'Ajuntament de Sort rebutja la proposta de Gabriel d'instal·lar un rètol amb el logotip de La Bruixa d'Or al riu Noguera Pallaresa

Pallars Digital 21 de maig de 2014 a les 07:51
L'Ajuntament de Sort ha comunicat a l'empresari pallarès i propietari de La Bruixa d'Or, Xavier Gabriel, la decisió del consistori de rebutjar la instal·lació del rètol amb el logotip de l'administració al camí de Triago, situat a la falda del riu Noguera Pallaresa a Sort.
 
Segons explica l'alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, el camí on Gabriel proposa instal·lar el rètol és un camí veïnal, propietat de l'Ajuntament i de sòl rústic. Segons l'alcalde, "no podem hipotecar un camí municipal per afavorir un particular", va afirmar. 
 
Sibís diu que en el cas de deixar-hi construir el cartell, s'obriria la porta a altres empreses "a posar publicitat a la via pública de manera gratuïta". A més, la instal·lació del cartell provocaria, segons l'alcalde, "un impacte mediambiental molt discutible".
 
La postura de l'Ajuntament ha irritat Xavier Gabriel, que creu que és "un error" la negativa del consistori. "No pot ser que un Ajuntament posi pals a les rodes als emprenedors que volen fer coses pel poble", explica.
 
Gabriel renúncia a invertir al Pallars
 
Fruit del 'no' de l'Ajuntament a col·locar el rètol de promoció de l'administració de loteria, Xavier Gabriel ha decidit cancel·lar la trobada de Ferraris que tenia prevista pel 20 de setembre a la capital del Pallars Sobirà i que havia de reunir uns 175 vehicles d'aquesta coneguda marca italiana.
 
L'empresari també ha decidit aturar la creació d'una nova empresa d'esports d'aventura dedicada a una nova modalitat, el 'contring', que consistia en pujar el riu Noguera Pallaresa amb uns aerolliscadors que, segons explica, ja s'estaven fabricant. Gabriel assegura que a partir d'ara les inversions de La Bruixa d'Or aniran encarades fora del territori.
 
Per l'alcalde, Llàtzer Sibís, les relacions han estat bones "sempre que les propostes són coherents i lluny de l'amenaça sistemàtica", i que la prova és el Rècord Guiness d'Or organitzat el passat mes de novembre. Segons l'alcalde, "en vam fer un bon balanç, hi va haver esperit de col·laboració entre la població de Sort, l'Ajuntament i La Bruixa d'Or". 
 
Una proposta a l'estil Holywood
 
Xavier Gabriel tenia previst instal·lar les lletres del logotip de La Bruixa d'Or al camí de Triago, a l'altre costat de riu, just davant de l'administració de loteria, tal i com explicava aquest diari el passat 25 d'abril
 
L'Ajuntament de Sort ja havia descartat aleshores el canvi de nom de l'Avinguda Generalitat, que Xavier Gabriel volia rebatejar com 'Passeig de la Fama - La Bruixa d'Or'.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor