Dilluns, 6 de maig de 2024

Agricultura amplia fins al 15 d'octubre la pesca sense mort en zones d'alta muntanya per afavorir l'economia

El departament ha presentat les novetats de la temporada, que va començar dissabte

Pallars Digital 12 de maig de 2014 a les 07:44

 

 
ACN | El Departament d'Agricultura ha presentat les novetats per a la nova temporada de pesca a les aigües d'alta muntanya, quees va iniciar dissabte i conclourà el 30 de setembre. Una novetat d'enguany és que la temporada per a la pesca sense mort es perllonga fins al 15 d'octubre. Atès que es tracta d'un tipus de pesca sostenible, s'amplia mig mes més, de manera que tant l'activitat piscícola com la turística i l'econòmica de la zona es vegi afavorida.
 
Catalunya té una divisió en zones de pesca de salmònids (és a dir, de truites) i de ciprínids, zones de terra baixa i baixa muntanya. Dins de les zones de truites, hi trobem les zones de pesca d'alta muntanya, que tenen una temporada i condicions especials. Aquestes són zones d'elevada altitud on el cicle reproductor de la truita es veu afectat per la duresa del clima i les baixes temperatures, i és per això que requereixen una regulació especial.    
 
Aquest és un dels tipus de pesca amb més adeptes a Catalunya, i té una gran importància turística i econòmica a determinades zones de muntanya, entre les quals destaquen el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i algunes zones de l'Alt Urgell i el Pallars Jussà.   
 
Obtenció dels permisos de pesca 
 
El Departament d'Agricultura continua incrementant la seva política per facilitar l'obtenció dels permisos diaris de pesca i també de la llicència, que actualment es pot obtenir per a 15 dies per a turistes de pas o de fins a 4 anys per a persones que pesquen cada any, amb el consegüent estalvi. Per aquesta raó ha incrementat les possibilitats d'obtenció dels permisos. 
 
Aquests es podran adquirir a través d'internet o mitjançant les societats de pescadors o determinats comerços, botigues, o llocs de restauració o allotjament a les zones de pesca amb més demanda, o més remotes. Enguany s'ha habilitat un sistema de pagament mitjançant datàfons en un entorn telefònic alternatiu a internet.   
 
Nous sistemes alternatius de pesca: promoció 
 
Altrament, el Departament d'Agricultura treballa en la implantació de noves modalitats de zones de pesca controlada. Està iniciant els primers contactes amb el territori (ja que es farà d'acord amb aquest) amb societats de pescadors, administracions locals i organitzacions representatives del sector turístic amb l'objectiu de recuperar les poblacions de truita autòctona. L'objectiu és revitalitzar la pesca esportiva en aquestes zones i diversificar les zones de pesca de manera que es pugui arribar a un major nombre de zones i amb més pescadors.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, pesca