Dimecres, 15 de maig de 2024

El Tren dels Llacs estrena temporada amb més places i viatges previstos

El tren turístic que connecta Lleida amb el Pallars espera superar els 5.000 passatgers que va registrar l'any passat

Pallars Digital 22 d'abril de 2014 a les 07:24
Aquest passat dissabte ha començat la sisena temporada del Tren dels Llacs, el recorregut turístic en un tren dels anys 70 que connecta Lleida amb el Pirineu. Durant tot l'estiu s'espera superar els 5.000 passatgers de l'any passat, i per això s'amplia el servei amb tres viatges més. En total se'n faran 26 i de moment, ja s'ha superat el 50% de reserves del total de les places de la temporada.
 
A més, la temporada ha començat una setmana abans que l'any passat i el Tren ha circulat per primer cop aquest cap de setmana de Pasqua i també per la festivitat de Tots Sants. Com en la temporada anterior, els viatgers podran tornar a Balaguer o Lleida en el tren convencional, fet que els permet allargar l'estada al Pirineu. 
 
El conseller de Territori, Santi Vila, ha fet aquest dissabte el viatge inaugural. El conseller va destacar l'interès del Tren dels Llacs, un dels recursos turístics que "confirmen que el país té gran possibilitats". D'aquesta oferta en concret, Santi Vila ha volgut precisar la promoció que fa de la cultura i del patrimoni natural del Segrià, la Noguera i el Pallars, per això la Generalitat ha volgut ampliar-ne el servei, donat el creixement constant de viatgers. El 2012 n'hi van haver 4.943 i el 2013, 5.069, amb un 97% d'ocupació. 
 
Segons el conseller de Territori, aquest tren "és una necessitat i un desig" i per això cada any "s'amplien els serveis". Aquesta temporada a més, s'oferirà la possibilitat de baixar a Tremp, si hi ha suficients demandants. A més, el viatge en el Tren dels Llacs inclou un pack de benvinguda amb productes de la terra i una degustació gastronòmica a la tornada a l'estació de Balaguer amb un grup d'animació que amenitza el viatge. 
 
La posada en funcionament d'aquest servei turístic comporta un cost de 170.000 euros, finançat per la Generalitat -n'aportarà el 50%, mentre que la Diputació de Lleida n'assumirà el 37,50% i l'ATM de l'Àrea de Lleida, el 12,50% restant. 
 
Santi Vila també ha recordat que es renovarà el servei regular fins a la Pobla de Segur amb la incorporació de dos nous trens a dos anys vista.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Tren dels Llacs