Dilluns, 17 de juny de 2024
consell comarcal del pallars jussà

El Consell del Jussà aprova una moció per evitar el tancament del punt de servei d’Endesa a Tremp

L’empresa elèctrica ha comunicat que deixarà de prestar aquest servei presencial a partir del dia 31 de maig

Pallars Digital Tremp | 8 de maig de 2024 a les 09:39
Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà celebrat aquest dimarts | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà d'aquest dimarts ha aprovat una moció per evitar el tancament del punt de servei d'Endesa a Tremp, l'únic que encara quedava obert a les comarques pirinenques. El president comarcal, Ramon Jordana, ha qualificat el tancament d'una "molt mala notícia per a les nostres comarques, que afectarà especialment les persones grans i les més vulnerables".

Fa uns dies, l'empresa elèctrica va comunicar que deixarà de prestar aquest servei presencial, que es presta a les oficines de Solevar, a partir del dia 31 de maig i que en aquell moment qualsevol tràmit amb la companyia s'haurà de fer a través de la web o mitjançat el sistema de teleoperadors.
 
Atès que es tracta de l'única oficina d'Endesa que dona servei presencial a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran i l'Alt Urgell, el Consell del Jussà promou la signatura d'una moció conjunta entre les comarques i els ajuntaments afectats per reclamar a Endesa la continuïtat del servei. El document es farà arribar a la companyia elèctrica així com a l'Agència Catalana de Consum i al Departament d'Empresa i Treball.
 
Aquests dies, des del consell comarcal s'ha intentat contactar amb Endesa per demanar una explicació que justifiqui aquest tancament, però no ha estat possible trobar cap interlocutor. Un fet, segons Ramon Jornada, que demostra les dificultats que tindran els usuaris per contactar amb l'empresa si el punt de servei tanca les portes.
 
 

Moció per a impulsar el Parc Natural del Montsec 

D'altra banda, el plenari del consell comarcal ha aprovat també una moció per impulsar la declaració del Parc Natural del Montsec. Després de diverses trobades entre els municipis i comarques afectades pel projecte, s'ha vist la creació d'aquesta figura com un element positiu de cara a la conservació i l'impuls d'aquesta zona.

 
Segons ha indicat el president comarcal, aquesta figura pot esdevenir una eina que ajudi a fixar gent al territori mitjançant la protecció de l'espai natural i l'impuls d'activitats econòmiques al seu voltant o la millora de les explotacions agrícoles. La moció aprovada contempla sol·licitar al govern la priorització d'aquest projecte i impulsar un procés d'informació i participació del territori que impliqui tant la població com les entitats socials per tal d'assolir el màxim consens.
 
El ple del consell també ha aprovat l'actualització dels preus del servei de teleassistència. Actualment, aquest servei compta amb uns 190 usuaris que utilitzen els diferents sistemes de suport assistit. La més coneguda és la medalla, que ofereix atenció immediata només prement un botó, però n'hi ha altres com l'assistència a través del mòbil, sensors de moviment o rellotges intel·ligents.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació