Divendres, 3 de maig de 2024
solidaritat

El pallarès Koki Gassiot forma part d’una petita flota que intentarà trencar el bloqueig israelià de Gaza

La iniciativa “Freedom Flotilla Coalition” vol fer arribar a la franja 5.500 tones d’ajuda humanitària

Pallars Digital Pallars | 23 d'abril de 2024 a les 11:12
Gassiot atenent els mitjans de comunicació abans de marxar cap a Istambul | IAC
El pallarès Jordi Koki Gassiot formarà part d'una petita flota que en els pròxims dies salparà rumb a Gaza per intentar trencar el bloqueig israelià. Es tracta de la Freedom Flotilla Coalition, on el trempolí -membre de la Societat d'Amics de la Muntanya de Tremp (SAM)- participa com a membre del secretariat nacional confederal de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

 
La FCC també té com a finalitat denunciar l’ocupació d’Israel i centrar l’atenció mundial en el bloqueig; mostrar solidaritat internacional amb el poble de Gaza i la resta de Palestina; demostrar el poder de l’acció global de base i conscienciar sobre la difícil situació dels palestins "obligats a viure sota setge i la continuïtat d’aquest genocidi".
 
 

5.500 tones d'ajuda

Gassiot va arribar dijous a passat a Istanbul des de Barcelona per sumar-se a la flota, que intentarà fer arribar a Gaza 5.500 tones d'ajuda humanitària -arròs, farina, aigua potable, medicines, equipament mèdic i una vintena d'ambulàncies- acompanyada d'observadors internacionals. El vaixell de càrrega també anirà acompanyat de, com a mínim, dos vaixells amb periodistes.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació