Dilluns, 29 d'abril de 2024
esquí

Port Ainé i Espot acomiaden la temporada amb un lleuger descens de visitants

Les estacions d'esquí pallareses d’FGC han venut 186.452 forfets aquesta temporada, un 2,4% menys que l’any anterior

Pallars Digital Pallars Sobirà | 16 d'abril de 2024 a les 08:35
Port Ainé continua sent l'estació del Pallars que més esquiadors atrau, amb 121.007 forfets venuts | O. Bosch / ACN
Port Ainé i Espot han acomiadat la temporada d'esquí 2023-2024 amb un lleuger descens de visitants. Les estacions pallareses de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han venut un total de 186.452 forfets, un 2,4% menys que l'any anterior. Amb diferència, Port Ainé continua sent el complex pallarès que més esquiadors atrau, amb 121.007, mentre que enguany Espot n'ha rebut 65.445.

D'altra banda, Baqueira Beret aglutina la major part dels forfets venuts al Pirineu, amb 1.055.041 visitants, mentre que a Tavascan la xifra ha sigut de 2.700. Les estacions d'esquí nòrdic han estat les més perjudicades aquesta temporada a causa de la manca de neu, i amb un balanç global de 15.000 aficionats, 10.900 dels quals han estat escolars.

 
En el conjunt del Pirineu, les estacions d'esquí han tancat la temporada amb més d'1,43 milions de forfets venuts, el tercer millor registre de la història. El vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, ha dit que ha estat una "bona temporada" després d'un hivern en què s'han registrat pics de calor i la neu ha arribat tard.
 
Així i tot, les pistes han treballat per oferir el màxim de quilòmetres esquiables. Malgrat la sequera, els complexos d'FGC van poder obrir els dominis 125 dies des del desembre fins a l'abril gràcies a les nevades del mes de març i la producció de neu. Port Ainé, per exemple, va acumular 243 centímetres i un gruix màxim de 190, mentre que a Espot es van registrar un total 245 centímetres i el gruix màxim va ser de 180.

En aquest sentit, Serrano ha apostat per continuar treballant en la inversió en la neu produïda i ha destacat que és "bàsic" en la situació actual de canvi climàtic. A més, afirma que sense aquesta línia de treball que fa temps que s'està executant, la temporada hauria estat molt menys atractiva i les xifres haurien estat molt inferiors.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació