Divendres, 10 de maig de 2024

Un terratrèmol de 3,1 graus amb epicentre a Alins es deixa sentir al Pallars Sobirà

Segons Protecció Civil, l'epicentre s'ha situat a la zona de Pal i no es van registrar danys

Pallars Digital 7 d'abril de 2014 a les 07:28
Un petit terratrèmol de 3,3 graus a l'escala de Richter i amb epicentre a Alins va sacsejar ahir al vespre bona part del Principat d'Andorra. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya la tremolor es va percebre majoritàriament a Andorra, però també a l'Alt Urgell i al Pallars Sobirà. 
 
Tal i com informa Protecció Civil, l'epicentre es va situar al municipi d'Alins, en els límits entre Andorra i França, i el tremolor va tenir una profunditat de deu quilòmetres. Segons l'Institut Geogràfic Nacional d'Espanya, el sisme es va registrar quan passaven deu minuts de les vuit del vespre. El sisme es va notar amb especial intensitat a les parròquies de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, la Massana i Encamp.
 
Tot i que el cos d'emergències andorrà va rebre moltes trucades alertant del fenomen, no s'ha hagut d'efectuar cap sortida. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat s'han realitzat trucades als municipis de la zona per descarta que s'haguéssin produït danys. El telèfon d´emergències 112 Catalunya no va rebre cap trucada al respecte.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, terratrèmol, sisme, ICC