Dilluns, 29 d'abril de 2024
tren de la pobla

Els usuaris del tren de la Pobla demanen augmentar les freqüències els caps de setmana

En una enquesta de Promoció del Transport Públic (PTP), un 24% reclama millorar les connexions per accedir a l'alta velocitat des de Lleida i un 15% afegir un sisè tren

Pallars Digital La Pobla de Segur | 9 d'abril de 2024 a les 15:40
El tren estacionat a la Pobla de Segur | TGE
Un 33% dels usuaris del tren de la Pobla demana augmentar les freqüències els caps de setmana. Així ho exposen en una enquesta publicada per l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) a iniciativa del Grup d'Usuaris i Usuàries de la línia. Entre les altres propostes, un 24% dels enquestats també reclama millorar les connexions per accedir a l'alta velocitat de Lleida, mentre que un 15% afegiria un sisè tren.

L'enquesta arriba després que l'any 2023 es tanqués amb un rècord de passatgers (372.229)un 34% que en l'anterior. Una xifra que va venir acompanyada de diverses millores: l'avançament de la sortida del primer tren; la incorporació d'un cinquè servei al migdia i d'un tercer tren a la línia, així com de l'integració del Pallars al sistema tarifari de Lleida.

Precisament, respecte a la valoració global del servei, els usuaris atorguen una nota mitjana de 3,8 a la línia: un 43,3% el qualifica amb un 4 sobre 5 (notable) i el 28,3% amb un 5 (excel·lent). Pel que fa a la comoditat, amb un 4 de mitjana, el 41,5% la considera també excel·lent, mentre que un 37,7% ha valorat amb un notable el temps de viatge.

D'altra banda, més de la meitat dels enquestats (52,8%) aprova amb nota alta que el primer tren surti a les 6:53h per tal d'arribar abans a Lleida (8:30h), i el 62,3% també dona un excel·lent al nou cinquè servei del migdia.
 
Finalment, en l'apartat de respostes obertes, els enquestats han proposat altres mesures com per exemple que els trens pernoctin a la Pobla; que el tren que puja de Lleida els divendres a les 19:25h circuli cada dia; augmentar la velocitat dels combois, o bé instal·lar una xarxa wifi.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació