Dilluns, 29 d'abril de 2024
contingut patrocinat

Pirineus.Watt i PallarsActiu visiten la Garrotxa per visualitzar l’exitosa forma de gestió com a comarca

L'objectiu d'aquestes jornades és valorar totes les experiències i veure si poden ser replicables per dinamitzar el teixit econòmic i social del Pallars

Redacció Pallars | 3 d'abril de 2024 a les 11:29
Imatge dels participants de la visita a la Garrotxa | PallarsActiu
En el marc de la col·laboració entre Pirineus.Watt i PallarsActiu, arran la darrera sessió organitzada a Tremp sobre energia, en la qual el convidat va ser Joan Vila, empresari garrotxí que ha incorporat processos d'eficiència energètica i sostenibilitat a la seva fàbrica de paper tisú, LC Paper, i que exporta a diferents països d'Europa, en va sorgir l’organització d’aquesta trobada.

En consonància amb aquesta col·laboració entre les dues entitats, el darrer 20 de març va tenir lloc la visita a Besalú, on a banda de visitar l'empresa LC Paper i veure els seus sistemes de gestió energètica, es van mantenir trobades amb els responsables d'associacions d'aquest territori: l'associació d'Empreses EURAM Garrotxa (AEEG), Turisme Garrotxa (Associació privada sense ànim de lucre que agrupa els principals actors que operen al sector turístic de la Garrotxa), DinamiG i l'Observatori per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa com a altres organismes i instruments de promoció econòmica i desenvolupament.

Les idees més repetides entre les diferents associacions i entitats, i que defineixen la seva exitosa forma de treballar van ser les següents:

· El principi clau de l'èxit és la tradició i solidesa en la col·laboració publicoprivada i la fixació d'unes estratègies territorials i línies de treball consensuades per tots els agents socioeconòmics.

· El teixit econòmic és fonamentalment industrial, en diversos sectors i tenen una connexió molt seriosa amb l'àmbit de la formació on donen especial importància a la formació professional. És la comarca de Catalunya amb el percentatge més alt d'alumnes que imparteixen aquesta formació, tots els centres educatius tenen una branca de Formació Professional (FP) de qualitat i realitzen moltes accions de connexió entre empresariat i centres formatius.

· Disposen d'un programa d'acollida per a totes les persones que s'instal·len a treballar al territori ja siguin empresaris, tècnics o treballadors. D’altra banda, posen especial èmfasi a la governança, que ha de ser molt participativa i àgil entre tots els sectors econòmics i socials, i donen molta importància als valors compartits: tolerància, modèstia, il·lusió, etc.

La idea d'aquestes jornades, consisteix en realitzar una valoració de totes aquestes experiències i veure si algunes poden ser replicables per dinamitzar el teixit econòmic i social del Pallars. De la mateixa manera que seguir treballant la col·laboració entre PallarsActiu i Pirineus Watt per continuar generant actuacions que promocionin el territori pallarès.
 
AMB EL SUPORT DE



  PUBLICITAT: El que acabes de llegir és un contingut patrocinat. Si vols donar difusió a la teva marca, el teu servei o el teu negoci a través de Pallars Digital, posa't en contacte amb nosaltres per correu a publicitat@pallarsdigital.cat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació