Dilluns, 29 d'abril de 2024
Contingut patrocinat

L'Ultra Pallars 360 escalfa motors per a la 4a edició i espera tornar a superar els 500 inscrits

La cursa de muntanya pallaresa es consolida any rere any com un esdeveniment ineludible en el panorama esportiu català

Redacció Tremp | 5 d'abril de 2024 a les 11:02
Imatge de la sortida de la Ultra Pallars 360 a Tremp | Olga Bergua
L'Ultra Pallars 360 ja escalfa motors per a la seva 4a edició, el pròxim 20 d'abril, amb l'objectiu de superar els 500 inscrits que va aconseguir l'any passat. Des dels seus inicis, la trail pallaresa ha volgut fer-se un lloc en el panorama esportiu català i consolidar-se com a una de les millors proves de gran recorregut del país, segons el portal especialitzat Ultres Catalunya.

 Inscripcions a la 4a Ultra Pallars 360

La cursa de muntanya va néixer amb la vocació de donar al Pallars una competició de gran nivell i amb un recorregut ambiciós. De fet, la prova aprofita la feina feta per l'associació Territori Lo Podall de Tremp i els Trenkabikers de la Pobla de Segur, que adrecen els corriols i els camins antics del Pallars Jussà. Uns recorreguts que passen per paisatges de gran bellesa i encara molt desconegudes pel gran públic.

En concret, la cursa consta de quatre modalitats, fet que la converteix en un esdeveniment esportiu obert a tots els esportistes. La primera, l'Ultra Pallars 360, és de 91 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell positiu, i recorre l'entorn del pantà de Sant Antoni amb sortida i arribada a Tremp.
 

Imatge de la sortida de l'Entrapussada des de Talarn. Foto: UP360


La Marató Trail, de 41 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu, surt de la Pobla de Segur i arriba a Tremp passant per indrets com Toralla, Santa Engràcia, Gurp o Talarn. Mentrestant, la Geotrail, des de Salàs de Pallars, recorre 28 quilòmetres amb meta a la capital del Pallars Jussà. Finalment, l'Entrapussada, de 15 quilòmetres, surt de Talarn i també acaba a Tremp.

 

Traspassant fronteres

La voluntat de l'Ultra Pallars 360 és, any rere any, transcendir fronteres i atraure cada cop més corredors d'arreu del país. Un objectiu que es va complint en cadascuna de les edicions. A la del 2023, el 20% dels inscrits eren del Pallars; un 30% provenien de la província de Lleida i el 47% de la resta de Catalunya, especialment de Barcelona, mentre que un 3% eren estrangers, concretament de França.

Aquesta gran afluència de participants, especialment els de fora de la província, suposa un important retorn directe cap al Pallars. Les pernoctacions dels participants i els acompanyants en els establiments de la zona en són la millor prova. Així mateix, la creixent presència de la cursa en el panorama informatiu suposa també una major difusió i promoció del territori.


 

Una cursa solidària

L'organització de la cursa recau en l'associació Roca Roia, una entitat sense ànim de lucre que potencia el vessant solidari de l'Ultra Pallars 360. A més, és una prova amb un ampli suport de la població local; compta amb una setantena de voluntaris i la col·laboració de la Unió Ciclista de Tremp.
 
D'altra banda, la trail pallaresa té el patrocini d'Energia Nufri i el suport dels ajuntaments del Pallars Jussà per on passa el recorregut (la Pobla de Segur, Tremp, Talarn, Salàs de Pallars i Conca de Dalt), així com amb l'adhesió d'institucions com el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Lleida, el Geoparc Orígens i l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).
 

  PUBLICITAT: El que acabes de llegir és un contingut patrocinat. Si vols donar difusió a la teva marca, el teu servei o el teu negoci a través de Pallars Digital, posa't en contacte amb nosaltres per correu a publicitat@pallarsdigital.cat


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació