Dissabte, 27 d'abril de 2024
pressupostos

La Pobla de Segur aprova un pressupost de 10 milions d’euros per al 2024

Els comptes propis del consistori són de 8,1 milions d’euros, mentre que uns 1,8 milions corresponen a la Residència Nostra Senyora de Ribera

Pallars Digital La Pobla de Segur | 11 de març de 2024 a les 09:33
Façana de l'Ajuntament de la Pobla de Segur en una imatge d'arxiu | TGE
El ple municipal de l’Ajuntament de la Pobla de Segur va aprovar dijous passat el nou pressupost per al 2024. Enguany, els comptes s'enfilen fins als 10.027.383,93 euros, dels quals prop d'1,8 milions pertanyen al pressupost de la Residència Nostra Senyora de Ribera.

Mentrestant, els 8,1 milions d’euros del pressupost específic de l’ajuntament suposen un augment d’un 41% respecte als números de l’any anterior. El pressupost s’ha aprovat amb vuit vots a favor (sis d’ERC i els dos de Junts) i l’abstenció dels tres regidors del PSC.
 
Tal com va destacar l’alcalde Marc Baró, entre les inversions contemplades en els pressupostos hi ha la millora de les instal·lacions dels pous del Cabanau i del Vernedot, així com les canonades corresponents i la substitució d’aquelles que siguin de fibrociment.

Els comptes també recullen la rehabilitació de l’edifici d’ensenyaments de muntanya, la millora del Camp de la Sala i l’adequació dels bungalous l'antiga Àrea Vacacional. D'altra banda, hi figura la redacció del projecte dels comptadors de l’aigua o l’adquisició de mobiliari, així com la senyalització i compra de llibres per a la nova biblioteca.
 
Pel que fa als ajuts provinents dels fons europeus Next Generation, es preveuen les obres del Parc dels Raiers, de la via verda de Collegats, de les passarel·les dels rius Noguera Pallaresa i Flamisell i del camp d’eslàlom, el bike parc i un pump truck, dins del Planes de Sostenibilidad y Turismo en Destino.

Així mateix, les ajudes també serviran per dur a terme la rehabilitació de Casa Mauri, la instal·lació fotovoltaica i la compra de vehicles elèctrics de la línia DUS 5000; i les actuacions previstes en el projecte Tot Pallars de dinamització del comerç.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació