Dissabte, 27 d'abril de 2024
Trànsit

Una esllavissada de roques talla l'N-260 entre la Pobla de Segur i Gerri de la Sal

El trànsit es desvia per la carretera local de Peramea, Bretui, Montcortès i la Pobleta de Bellveí

Jordi Ubach Llorens La Pobla de Segur | 9 de març de 2024 a les 20:04
Les roques de l'esllavissada al mig de la carretera | Cedida
Una esllavissada de roques talla des d'aquest dissabte a primera hora de la tarda l'N-260 a la Figuereta, entre la Pobla de Segur i Gerri de la Sal, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. L'avís de la incidència s'ha rebut poc després de les 14.00 hores al quilòmetre 301 de l'N-260, al congost de Collegats.

 Consulta l'estat del trànsit en temps real

L'N-260 és l'artèria principal que uneix el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Les roques impossibiliten el pas de vehicles i es desvia el trànsit per la carretera local de Peramea, Bretui, Montcortès i la Pobleta de Bellveí, i també per la mateixa N-260 pel Port del Cantó, segons el destí o l'origen. El trajecte entre Gerri de la Sal i la Pobla de Segur, que per l'N-260 són 14 quilòmetres, per la ruta alternativa són 31, més del doble.
 
El punt de l’esllavissada ha quedat net al cap d'unes hores de treballs, però restarà tancat fins que un tècnic del Ministeri de Foment el validi, ja que presenta encara problemes de seguretat i estabilitat. La previsió és que la carretera segueixi impracticable fins almenys aquest diumenge, quan es preveu que es comenci a donar pas alternatiu, si les condicions ho permeten.

Tot plegat, en una jornada de dissabte marcada per les nevades i les pluges intenses arreu del territori pallarès. Nevades que han deixat més de 50 centímetres en algunes zones i que han provocat nombroses incidències en el trànsit. I pluges més que generoses que han provocat també problemes, com ha estat el cas de l'esllavissada de la Figuereta. 
 

Ajuts insuficients

L'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, ha lamentat l'esllavissada i el fet que el Pallars quedi "pràcticament incomunicat" quan succeeix un incident d'aquest tipus. L'alternativa que tenen els turismes és passar per la carretera de Peramea, Bretui, Montcortès i la Pobleta de Bellveí, propietat de l'ajuntament, que fa anys que reclama que sigui assumida per la Diputació de Lleida o la Generalitat, ja que és la única alternativa a l'N-260.

En declaracions a Pallars Digital, Sentinella ha afirmat que el manteniment de les carreteres és "una vergonya" i que l'ajuntament no pot mantenir aquesta i la resta de carreteres que són de la seva propietat. Com a exemple, Sentinella ha exposat que enguany Baix Pallars ha rebut un ajut de 60.000 euros per fer front al manteniment 50 quilòmetres de carreteres municipals. "Per l'únic que dona és per fer 800 metres", ha lamentat.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació