Dissabte, 27 d'abril de 2024
centenari

El poblatà Manuel Azcona rep la medalla centenària de la Generalitat pels seus 100 anys de vida

Nascut a Madrid, la guerra el va obligar a traslladar-se a la Pobla de Segur, on es va casar l’any 1950 per formar la seva família

Pallars Digital La Pobla de Segur | 8 de març de 2024 a les 10:27
Azcona acompanyat de diverses autoritats del Pallars i el Pirineu | CCPJ
El poblatà Manuel Azcona ha rebut recentment la medalla centenària de la Generalitat de Catalunya amb motiu dels seus 100 anys de vida. En l'acte de lliurament hi han participat la consellera de l’àrea de Drets Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Rosa Amorós, el coordinador de Drets Socials al Pirineu, Josep Lluís Piqué, i la regidora de Salut de la Pobla, Gemma Algueró.

Azcona va néixer a Madrid fa un segle, però a causa de la Guerra Civil la seva família va ser expulsada de la capital de l’estat i es va haver de traslladar a la Pobla de Segur, d’on el padrí no s’ha mogut fins avui en dia. Allà es va casar l’any 1950 i va formar la seva família. Fins als 92 anys, Azcona va tenir una vida totalment autònoma. Des de fa 8 anys, viu a la residència Verge de Ribera. A l’acte de commemoració, Azcona també ha estat acompanyat de la seva família, donant-li tot l’escalf i l’alegria que aquesta data tan assenyalada mereixia.
 
Segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) del 2023, a Catalunya hi ha actualment 2.538 persones que han arribat als 100 anys, 429 homes i 2.109 són dones.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació