Dissabte, 27 d'abril de 2024

Contra el possible tancament d'una línia d'I3 a l'Escola Valldeflors

Carta al director de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Valldeflors de Tremp

Opinió Pallars | 3 de març de 2024 a les 09:19
Pati de l'Escola Valldeflors | Jordi Ubach

Senyor director,

A la ciutat de Tremp hi ha dues escoles de primària: l’escola pública Valldeflors i el Col·legi Maria Immaculada, propietat d'una fundació catòlica (Claretianes) que té un concert amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

Per tant, les famílies que han d'escolaritzar els seus infants, a priori, poden escollir entre aquests dos centres.

La baixa natalitat ha fet que el Departament d’Educació hagi començat a prendre mesures per evitar que l'escola religiosa perdi el concert. Si no hi van prou infants, perdran el que està estipulat com una unitat escolar (11 alumnes al curs 23/24) i, per tant, perdran els suport econòmic que els permet estalviar-se el sou del personal. Si perden la unitat per falta de matrícules tornaran a ser un centre privat, hauran d’assumir les despeses de personal i hauran d’aplicar quotes a les famílies.

A efectes pràctics la solució que han trobat des del departament és limitar la matrícula a l’Escola Valldeflors per “fomentar” així que hi hagi infants a l’escola concertada.

Aquestes mesures ja s'han començat a aplicar aquest curs quan no van deixar matricular tres infants a I5 del Valldeflors, eliminant així una línia. El departament no s’atura i pretén eliminar també una línia a I3 del Valldeflors per al curs 2024/2025.

Les famílies que tenim fills a l’Escola Valldeflors i les que volen matricular-los el proper curs no volem que la nostra escola es vegi perjudicada per criteris econòmics i no educatius. Volem poder escollir a quina escola volem dur els nostres fills i filles i que se’ns garanteixi la gratuïtat i l’educació laica. Perquè les famílies tenim dret a escollir l’escola segons les nostres conviccions, tal com recull l’article 27 de la Constitució, i en el nostre municipi, de pública i laica només n’hi ha una. Cap família hauria de renunciar-hi.

El Departament d’Educació té una bicoca amb les concertades, surt molt més barat tenir concerts que no fer escoles 100% públiques.

I amb aquesta fórmula de potenciar la concertada i escapçar la pública, qui perd? Perdem les famílies que sí que creiem en una educació pública de qualitat, gratuïta, universal i laica. 

Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) Valldeflors
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació