Dissabte, 27 d'abril de 2024
neu

Les nevades deixen un bon registre d'esquiadors a les pistes del Pallars durant el cap de setmana de Carnaval

A Port Ainé hi han caigut uns 10 centímetres, que han permès deixar l'estació blanca una altra vegada

Pallars Digital Pallars | 14 de febrer de 2024 a les 08:20
La caiguda dels termòmetres ha permès produir neu per millorar les condicions de cara als propers dies | O. Bosch / ACN
Les nevades del cap de setmana de Carnaval al Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça van afavorir la presència d'esquiadors a les pistes de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). La nova neu caiguda ha animat els aficionats, que en molts casos han aprofitat per esquiar durant tres dies, ja que dilluns era festiu de lliure elecció a molts centres educatius.

Així, a Port Ainé van caure uns 10 centímetres que van permetre deixar l'estació blanca una altra vegada. Mentrestant, a Boí Taüll s'han comptabilitzat 7.732 forfets venuts entre dissabte i dilluns, però responsables de l'estació destaquen una gran afluència de públic que hi va anar a gaudir de la neu. A més el complex va rebre més de 25 centímetres nova que li van permetre obrir sis noves pistes i arribar a les 19 disponibles. 
 
Després de dies d'anticicló, la neu va fer acte de presència novament a les pistes d'esquí del Pirineu, especialment a l'occidental. Tot i que la pertorbació venia de l'atlàntic, les pistes d'esquí van rebre amb satisfacció la precipitació, que feia dies que no queia i es notava en algunes zones.

La caiguda dels termòmetres també ha permès a les estacions produir neu per millorar les condicions de cara als propers dies, ja que es preveu que es torni a instal·lar l'anticicló i la temperatura a muntanya remunti. Això no obstant, la neu que ha caigut permet la pràctica de l'esquí en bones condicions i des de les estacions de FGC valoren positivament que els aficionats continuïn apostant per practicar l'esport blanc.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació