Dissabte, 27 d'abril de 2024
trànsit

Els alcaldes de Salàs i la Pobla de Segur demanen a Territori que retiri el semàfor de la C-13 els caps de setmana

Els divendres i diumenges les cues han superat els 45 minuts d'espera, segons alguns conductors

Pallars Digital Talarn | 13 de febrer de 2024 a les 08:30
El semàfor de la C-13, situat a l'alçada de Salàs de Pallars | M. Lluvich / ACN
Els alcaldes de Salàs de Pallars i la Pobla de Segur han demanat al Departament de Territori que busqui solucions a les cues que provoca el semàfor de la carretera C-13, en una zona d'obres entre aquests dos municipis. L'aparell ha despertat crítiques i malestar entre els conductors, especialment aquells que pugen i baixen del Pallars durant el cap de setmana.

 
De fet, tant els divendres com els diumenges s'han superat els 45 minuts d'espera, segons molts usuaris. Jaume Solé, alcalde de Salàs, ha demanat que mentre les obres no afectin l'ample de la via, els caps de setmana i cada nit, es retirin els semàfors o es busquin solucions que minimitzin l'afectació als conductors.
 
Marc Baró, alcalde de la Pobla, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que les molèsties que ocasiona aquest semàfor "són molt altes" i ha demanat minimitzar-les. En aquest sentit, Solé ha explicat que sí els semàfors no es poden retirar els caps de setmana, que seria l'opció desitjable, es reguli el temps d'espera tenint en compte l'afluència de vehicles de pujada i de baixada. Els divendres, doncs, s'hauria de donar més temps de pujada i els diumenges de baixada.

Es tracta d'unes reivindicacions que diversos conductors ja van fer arribar a Pallars Digital i també van publicar a la xarxa social X (antic Twitter), tot lamentant que el semàfor no tingués en compte "els dies de més trànsit" ni tampoc regulés el temps en funció del nombre de vehicles. Una situació, a més, que durant les últimes setmanes s'ha vist agreujada per les marxes lentes dels pagesos i ramaders del Pallars.
 
Les obres que s'estan fent, recordem, són les de la passarel·la per a vianants i ciclistes que s'està construint a la zona de La Piràmide, l'antic Promotur, i que forma part de la Ruta dels Llacs, una via verda que unirà Cellers amb la Pobla de Segur.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació