Dilluns, 29 d'abril de 2024

Els nostres bombers i bomberes no s’ho mereixen; la ciutadania, tampoc

Article de Judith Alcalà, diputada del PSC al Parlament de Catalunya i secretaria d’organització i finances a la Federació de Comarques de Lleida, Pirineu i Aran

Opinió Pallars | 12 de febrer de 2024 a les 10:00
Judith Alcalà és diputada del PSC al Parlament de Catalunya | @judithalcala

Senyor director,

En aquest punt de la legislatura poc ens pot sorprendre que el govern d’ERC a la Generalitat de Catalunya continuï donant mostres de la seva inoperància. No ens sorprèn, en absolut, perquè a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran estem patint de manera sistemàtica la invisibilització i el desmantellament dels nostres serveis públics bàsics.

L’última jugada va ser a finals de l’any passat, amb el tancament de la seu dels GRAF a Lleida, una decisió del Departament d’Interior, amb el conseller Joan Ignasi Elena al capdavant, que ha deixat desprotegida una extensió molt important de les comarques de Lleida (en temps de sequera i màxim risc d’incendis) i fora de joc a uns professionals insubstituïbles, als quals mai haurem pogut agrair prou la seva vàlua i coratge.

Però aquesta inoperància no es limita a les comarques de Lleida. Sembla que, en aquest sentit, el govern de la Generalitat no coneix fronteres. Ara acabem de saber que un grup d’opositors a bombers ha denunciat haver patit irregularitats en les darreres oposicions al cos. Segons un grup de participants, en les proves d’oficis (on els aspirants han de dur a terme proves de mecànica, electricitat, sanitàries o de construcció) es va donar una confusió amb els codis que identificaven els candidats, de manera que, quan van sortir les notes, se’ls havien intercanviat les puntuacions. També han denunciat incongruències en les proves de conducció i de personalitat, però és que a més a més, la resolució dels aprovats s’ha publicat abans de resoldre totes aquestes incidències. 

Per si no fos prou, una vintena d’opositores també han denunciat que a les proves mèdiques del cor els van fer treure els sostenidors, quan en realitat no calia. Quins criteris es van seguir per demanar-los que es traguessin la roba interior? Quina o quines empreses, subcontractades, per cert, han format part d’aquest procés? S’investigarà què ha passat? 

Com es resoldrà tot plegat? El Govern d’Esquerra ha tancat la seu dels GRAF a Lleida i ho ha fet contra el criteri tècnic dels professionals que en formaven part. Fins i tot ho ha fet contra el parer de la seva gent al territori. I doncs, què podem esperar quant a la resolució d’aquestes irregularitats en els processos d’oposició? 

Quan començaran a complir amb el que prediquen per donar d’una vegada per totes suport als nostres servidors públics i deixar-los de menysprear? Els nostres bombers i bomberes no s’ho mereixen: la nostra ciutadania, tampoc. Per això, als i les Socialistes ens tindran al seu costat, ara i sempre, en la defensa dels seus drets laborals i en el reconeixement de la seva vàlua com a servidors públics essencials.

Judith Alcalà
Diputada del PSC al Parlament de Catalunya
 

 Avís:
Els continguts publicats a la secció del lector Dis la teva! no necessàriament s’adiuen a la línia editorial de Pallars Digital. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que aquí s’hi expressen.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació