Dissabte, 27 d'abril de 2024
protestes

Pagesos i ramaders denuncien la situació del sector amb una marxa lenta a Comiols

L'acció de protesta ha agafat per sorpresa els conductors i ha provocat cues de fins a cinc quilòmetres

Jordi Ubach Llorens Comiols | 2 de febrer de 2024 a les 18:56
Imatge de la marxa lenta, que ha provocat retencions quilomètriques | Cedida
Una vintena de tractors han protagonitzat per sorpresa una marxa lenta aquest divendres a la tarda a la C-1412b, al seu pas pel port de Comiols, al terme municipal d'Isona i Conca Dellà. Són ramaders i pagesos del Pallars Jussà que protesten per denunciar la situació que viu el sector en aspectes com els elevats costos de producció, els preus baixos, la burocràcia o el preu del gasoil. 

L'acció, que ha agafat per sorpresa els conductors que circulen en direcció nord i que la gran majoria dels quals provenen de l'àrea metropolitana, ha estat un èxit i està provocant cues de fins a cinc quilòmetres. Segons ha pogut saber Pallars Digital, està previst que la marxa finalitzi a Vilamitjana, al terme municipal de Tremp.

Aquesta és la primera d'un seguit d'accions que pagesos i ramaders realitzaran els propers dies, i que continuaran "fins que les administracions responguin". Se sumen també, d'aquesta manera, a l'onada de protestes del sector agrícola que fa dies que s'escampa per França.
 

Pagesos i ramaders concentrats al cap del port de Comiols. Foto: Cedida


Entre les accions previstes els propers dies destaca el tall de l'autovia A-2 a l'alçada de Fondarella, al Pla d'Urgell, el proper dimarts 6 de febrer. L'acció es farà amb tractors i començarà a les 7h del matí amb la previsió d'allargar-se el màxim d'hores possible. Protestes com aquesta, a banda de França, es repeteixen en altres països europeus com Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Romania o Polònia

Aquesta i altres convocatòries s'han acordat des de la Plataforma 6-F, constituïda precisament a Fondarella el passat dimarts, amb l'objectiu de cridar l'atenció de les administracions, especialment de les europees. L'assemblea va comptar amb la participació d'unes 400 persones i hi havia representants d'altres sindicats com Unió de Pagesos (UP) o JARC.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació