Dijous, 30 de maig de 2024
salut mental

El projecte «Ocell de Foc» a l'Alt Pirineu i Aran atén 319 joves en un any

El programa està adreçat a persones de 16 a 30 anys, especialment les que presenten situacions de malestar emocional

Pallars Digital Pallars | 30 de gener de 2024 a les 11:15
Imatge d'arxiu d'una trobada dels nuclis d'Ocell de Foc de tot Catalunya a Barcelona | Ocell de Foc Alt Pirineu i Aran
El programa Ocell de Foc ha arribat a l'any de vida atenent un total de 319 persones en el conjunt de l'Alt Pirineu i Aran. El projecte, impulsat pel Departament d'Empresa i Treball, està adreçat a joves de 16 a 30 anys, especialment a aquells que presenten situacions de malestar emocional, per millorar la seva autonomia personal i facilitar la construcció d'una vida independent.

En concret, el programa se centra en la informació i prevenció en contra de l'estigma de la salut mental i l'abandonament educatiu a la comunitat propera; el servei d'atenció grupal al col·lectiu de joves; servei niu de projectes i d'iniciatives juvenils; servei de coaching i assessorament als joves i atencions presencials als diferents nuclis d'Ocell de Foc.
 
Dels 319 joves atesos, 52 tenen malestar emocional. Pel que fa a les insercions laborals, se n'han comptabilitzat fins a 14 a diferents empreses i entitats de les comarques participants i 10 retorns al sistema educatiu. En aquesta línia també s'ha acompanyat a diversos joves que han consolidat dos iniciatives juvenils. Pel que fa a les accions, han sigut ben diverses i se n'ha arribat a realitzar més d’un centenar amb impacte directe als joves. 

Aquestes activitats han sigut diverses i adaptables segons les necessitats de cada comarca. Al Pallars Jussà, per exemple, es va realitzar una xerrada sobre la prevenció del suïcidi per a persones treballadores amb col·lectius vinculats a la salut mental a la comarca. Mentrestant, al Pallars Sobirà van tenir lloc tallers que consistien a sensibilitzar per la salut mental, el món cooperatiu, l'autoconcepte i amor propi i la resolució de conflictes.
 
Aquest programa a l'Alt Pirineu i Aran és gestionat per la cooperativa Alba Jussà, que actua com entitat coordinadora i les entitats que treballen en xarxa per complir els objectius són Fundació Adis a Cerdanya, Integra Pirineus a l'Alt Urgell, Reintegra al Pallars Sobirà, Alba Jussà al Pallars Jussà, Fundació Antisida de Lleida a l'Alta Ribagorça i Aran Salut a la Vall d'Aran.


Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació