Dissabte, 27 d'abril de 2024
ciberseguretat

L'Ajuntament de Tremp s'integra a la Comissió Assessora de Ciberseguretat de Catalunya

L'objectiu és garantir la implementació de la seguretat en els sistemes informàtics i la protecció de dades

Pallars Digital Tremp | 29 de gener de 2024 a les 11:30
La Comissió es va reunir el passat dijous 25 de gener | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp i la Diputació de Lleida s'han integrat a la Comissió Assessora de Ciberseguretat de Catalunya, que es va constituir el passat dijous 25 de gener. L'objectiu és garantir el compliment d'un dels seus objectius principals: desplegar el model de ciberseguretat a l'Administració local, i ho fa amb la col·laboració del Consorci AOC. Aquesta Comissió Assessora ja ha establert les bases del pla de treball i la calendarització de les properes sessions per avaluar els avenços dels treballs de la Comissió.

La Comissió està integrada per experts i expertes de tot Catalunya i en representació de la demarcació de Lleida s'ha nomenat Ivan Bertran, director de Noves Tecnologies i Administració Electrònica de la Diputació de Lleida, i Carme Badia, responsable de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Tremp. També hi participen experts i expertes del Consorci AOC i els ajuntaments de Tarragona, Cornellà i Sant Boi de Llobregat.
 
Amb la creació d'aquesta Comissió Assessora es pretén establir un marc sòlid per abordar els reptes del sector a l'administració local i garantir-ne una gestió eficient i segura de la informació. La importància d'aquesta iniciativa radica en la necessitat d'assegurar la protecció de les dades i les infraestructures crítiques contra les amenaces cibernètiques. Un desafiament al qual, com altres entitats, han de fer front les administracions.

El president de la Comissió i Director de l'Agència de Ciberseguretat, Tomàs Roy, destaca que "el repte de desplegar el nou model de ciberseguretat per a les administracions locals requereix i ens exigeix una col·laboració amb les entitats i agents més representatius del món municipalista per assolir l'èxit del desplegament".
 
Actualment, la Comissió ha arribat a 214 entitats municipalistes, però "el salt que volem fer -afirma Roy- ens interpel·la a impulsar aquesta col·laboració institucional com la que es farà en el marc d'aquesta Comissió". Aquesta és una eina més en la transformació de les institucions arreu del territori de forma transversal, a través d'una Catalunya connectada de forma segura que vetlla pel benestar dels ciutadans.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació